Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Κάτοικοι Γαλαξία: «Ο Δήμος να απαλλοτριώσει το οικόπεδο Καρακάση-Ζαμπελίου»


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συζήτηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία την Κυριακή 13/10 το απόγευμα στο πάρκο Καούδη, που είχε ως θέμα «Ελεύθεροι χώροι πρασίνου και ποιότητα ζωής». Πάνω από 80 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση, που είχε στο επίκεντρό της το αίτημα του επαναχαρακτηρισμού του οικοπέδου Καρακάση & Ζαμπελίου στο πάρκο Γαλαξία ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και της απαλλοτρίωσης του.

(δείτε φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/groups/3742636922662613/posts/3880206802238957)

Ωστόσο, οι ομιλητές και οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν ευρύτερα στην τεράστια έλλειψη χώρων πρασίνου που έχει η Θεσσαλονίκη, η οποία οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας ζώης και τελικά της υγείας και της ίδιας της ζωής των κατοίκων. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε για να μην χτιστούν οι τελευταίοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι και να μετατραπούν σε πάρκα, όπως είναι η περίπτωση του Γαλαξία.

Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξίας, ακολούθησε ο Κώστας Νικολάου, Δρ. Χημικός-Περιβαλλοντολόγος και επισκέπτης καθηγητής ΑΠΘ καθώς και τέλος, δύο δασκάλες του 88ου Δημοτικού Σχολείου και μέλη του ΔΣ του Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν μέλη άλλων πρωτοβουλιών κατοίκων που αγωνίζονται για ζητήματα πρασίνου και περιβάλλοντος, όπως της περιοχής του Κρυονερίου, της πρωτοβουλίας για να γίνει η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο, του Συντονισμού ενάντια στον Flyover κλπ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι από την Πόλη Ανάποδα, τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Θεσσαλονίκη Για Όλους, εκφράζοντας τη στήριξη στο δίκαιο αίτημα του αγώνα μας.

Από την πλευρά μας, ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαλαξία:

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την τσιμεντοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου.

Ζητούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/10 να πάρει απόφαση ο Δήμος για εκ νέου χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρο πρασίνου και να διεκδικήσει μαζί με τους κατοίκους τα απαραίτητα κονδύλια για την απαλλοτρίωσή του, εντάσσοντάς το στον νέο προϋπολογισμό που καταρτίζεται αυτήν την περίοδο.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τους κατοίκους της πόλης, γιατί υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες και έχει την ευθύνη να το κάνει.

Καλούμε σε μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 16.30 στο Δημαρχείο!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΑΛΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ