Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Μια μικρή πόλη στον Καναδά ψάχνει απεγνωσμένα για δήμαρχο: «Ο μισθός είναι καλός, αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει»


Μια πόλη στο Σασκάτσουαν του Καναδά αντιμετωπίζει ένα σημαντικό εμπόδιο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου: Κανείς δεν θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Μια μικρή πόλη στον Καναδά ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες εβδομάδες - αλλά υπάρχει ένα, μικρό πρόβλημα... Κανείς δεν θέλει να γίνει δήμαρχος.

Με μόλις 400 κατοίκους, το ταπεινό χωριουδάκι Kyle ήταν μέχρι σήμερα διάσημο ως η τοποθεσία όπου αποκαλύφθηκαν τα οστά ενός μαλλιαρού μαμούθ ηλικίας 12.000 ετών.

Ωστόσο τώρα, κινδυνεύει να γίνει γνωστή ως η πόλη που κανείς δεν ήθελε να διοικήσει.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο εν ενεργεία δήμαρχος, George Williams, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από αυτό το αξίωμα το 2021 - και κανένας ντόπιος δεν θέλησε μέχρι σήμερα να αναλάβει τη θέση του.


«Είναι λίγο ανησυχητικό, αλλά είμαι βέβαιη ότι κάποιος θα βγει μπροστά. Ο μισθός είναι καλός.», δήλωσε μια διοικητική υπάλληλος του Kyle στο CKOM-AM.

Σε περίπτωση που κανείς δεν «σηκώσει» το χέρι του για τη θέση του δημάρχου, θα επιλεγεί ένας προσωρινός αντικαταστάτης και θα ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία διεξαγωγής ειδικών εκλογών. Και μετά άλλες, αν χρειαστεί.

«Θα συνεχίσουμε να προκηρύσσουμε επαναληπτικές εκλογές μέχρι να καλύψουμε τη θέση του δημάρχου», δήλωσε η Dashney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ