Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Τεράστια η επιτυχία του Φεστιβάλ Καντίνας στη Βέροια


Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία επισκεψιμότητας, το Φεστιβάλ Καντίνας-Canteen Festival στη Βέροια, που διήρκεσε από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, απέδειξε πως είναι ένα μεγάλο μοναδικό γαστρονομικό γεγονός στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Καντίνας πήγε για πρώτη φορά στη Βέροια, όπου για 3 ημέρες η περιοχή ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, γέμισε με παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες γεύσεις κι έτσι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποικίλες γαστρονομικές απολαύσεις και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό παραδοσιακό πρόγραμμα.

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή. Ωστόσο πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το Φεστιβάλ όχι μόνο από τη Βέροια, αλλά και τις γύρω πόλεις και περιοχές, αφού συναντήσαμε κόσμο από τη Νάουσα, την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρεια, την Κατερίνη κ.ά. Η επισκεψιμότητα άγγιξε τους 10.000 επισκέπτες! Το 1ο Φεστιβάλ Καντίνας στη Βέροια, άφησε μόνο θετικό αποτύπωμα.

Οι συμμετέχοντες και όλοι οι επισκέπτες έκαναν την ατμόσφαιρα διασκεδαστική.

Η ευγένεια των κατοίκων, αλλά και της περιοχής ήταν κάτι που εντυπωσίασε πολύ τους συνεργάτες μας.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στον Δήμαρχο Βέροιας, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, την υγειονομική υπηρεσία της Βέροιας, το Τμήμα Τροχαίας, τα τοπικά ΜΜΕ που είχαν την ευγενή καλοσύνη να αναλάβουν την επικοινωνία ως χορηγοί καθώς και όλους όσους μας στήριξαν και μας επισκέφθηκαν.

Προσωπικές ευχαριστίες στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Σαμανίδη, για την στήριξη και συνεργασία καθώς σε αυτόν οφείλεται η παρουσία του Φεστιβάλ στη Βέροια.

Το Φεστιβάλ πάνω και πέρα απ΄όλα έχει κοινωνική και φιλανθρωπική διάσταση. Μέρος των εσόδων από το Φεστιβάλ διατίθενται πάντα στο κοινωνικό μας σκοπό και ιδιαίτερα στη δράση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ωστόσο εντός των ημερών θα διαθέσουμε χρηματικό ποσό ως ενίσχυση σε τοπικό κοινωνικό φορέα της Βέροιας, το οποίο θα γνωστοποιηθεί στη συνέχεια.

Το Φεστιβάλ, επισκέφθηκε την τελευταία μέρα λειτουργίας και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης συνοδευόμενος από συνεργάτες του, συνομίλησε με την διοργάνωση, με συμμετέχοντες και επισκέπτες, ώστε να αποκτήσει και ο ίδιος προσωπική αντίληψη για τα αποτελέσματα ενός νέου δρώμενου που πρόκειται να θεσμοθετηθεί στη περιοχή.

Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίσουμε σε όλους τα στατιστικά στοιχεία, για την έκδοση καλύτερων συμπερασμάτων που αφορούν τα ανταποδοτικά οφέλη, στα οποία δεν συνυπολογίζονται τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου:
  • 18 συμμετοχές, εκ των οποίων 3 τοπικοί
  • 32 εργαζόμενοι
  • Εργάστηκαν 16 καλλιτέχνες, όλοι τοπικοί
  • Περίπου 10.000 επισκέπτες, μικροί μεγάλοι
  • Υπήρξαν αγορές από τοπικούς προμηθευτές χονδρικής, επισκέψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ.), εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα καθώς και διαμονές σε ξενοδοχεία και airbnb, συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις, συνολικού τζίρου περίπου 150.000 ευρώ
Ραντεβού τον επόμενο χρόνο!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ