Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος ΝΔ, αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ


Ένα νέο πολιτικό σκηνικό - με μοναδική σταθερά το άνετο προβάδισμα της ΝΔ και την πεποίθηση του 49% του εκλογικού σώματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση - κατέγραψε η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Ενισχυμένο από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας βγήκε το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο έχει πλέον θετική εικόνα το 41% του εκλογικού σήματος - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στο 6,5% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι τυχόν υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του - πράγμα που δείχνει το μέγεθος του αδιεξόδου στο κόμμα.

Το 21% δηλώνει ότι βλέπει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μονοψήφια ποσοστά - ωστόσο ένας στους δύο ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν βλέπει καμία τέτοια πρόταση, πράγμα που δείχνει το μέγεθος των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μειώσει την διαφορά από τη ΝΔ, η οποία πάντως για πρώτη φορά έπεσε, αν και οριακά, σε μονοψήφιο νούμερο, στις 9,7 μονάδες.

Η μέτρηση της ALCO «δείχνει» μία οκτακομματική Βουλή, με αρκετά κόμματα λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το όριο του 3%. Οι προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθούν να είναι μειωμένες - χαρακτηριστικά το 44% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έναντι μόνον 9% που πιστεύουν ότι θα πάνε καλύτερα, ενώ το 53% δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης.

Δείτε την έρευνα:
2_2
3_2
4
5
6
7_2
8
9
10
1-_1_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ