Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Κινεζικό ανθρωποειδές ρομπότ σπάει ρεκόρ στο σπριντ – Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 13 χιλιόμετρα την ώρα


Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι γνωστά για την εξυπνάδα, την αντοχή και την ικανότητά τους να εκτελούν εντολές με ακρίβεια, περιορίζοντας τα ανθρώπινα λάθη. Τώρα, ένα νέο κινεζικό ρομπότ, το STAR1, έρχεται να αποδείξει πως ακόμα και στις αθλητικές επιδόσεις, μπορούν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους.

Το STAR1, δημιουργία της κινεζικής εταιρείας Robot Era, έχει ύψος 1,71 μέτρα, ζυγίζει 65 κιλά και μπορεί να τρέξει με ταχύτητα έως 13 χιλιόμετρα την ώρα (ή 3,6 μέτρα το δευτερόλεπτο). Αυτό το ανθρωποειδές ρομπότ παρουσιάστηκε πρόσφατα ως το ταχύτερο του είδους του. Μάλιστα, η εντυπωσιακή του ταχύτητα οφείλεται, εν μέρει, σε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που μείωσαν τους κραδασμούς και βελτίωσαν τον ρυθμό του βηματισμού του, οδηγώντας το σε ρεκόρ ταχύτητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, το STAR1 τρέχει για 34 λεπτά με τη μέγιστη ταχύτητά του στην έρημο Γκόμπι, στη βορειοδυτική Κίνα. Οι δοκιμές έγιναν σε διαφορετικά εδάφη, όπως ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, χωματόδρομοι, χαλίκια και λιβάδια, δείχνοντας την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε ποικίλες συνθήκες.

Το STAR1 είναι εξοπλισμένο με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορεί να εκτελεί 275 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS), πολύ υψηλότερη απόδοση από αυτή που βρίσκουμε στους καλύτερους φορητούς υπολογιστές, που κυμαίνεται μεταξύ 45 και 55 TOPS. Διαθέτει επίσης 12 βαθμούς ελευθερίας κινήσεων, επιτρέποντάς του να εκτελεί πολύπλοκες και φυσικές κινήσεις χάρη στις πολλές αρθρώσεις του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ