Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν το φοβερό αντίκτυπο που έχουν στην υγεία μας ο καφές και το τσάι


Οι ειδικοί αποκάλυψαν τα ευεργετικά στοιχεία που προσφέρουν στον οργανισμό μας ο καφές και το τσάι.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν καφέ και τσάι για να ξεκινήσουν την ημέρα τους το πρωί. Η καφεΐνη ως γνωστών μας τονώνει και μας δίνει ώθηση πολλές φορές ώστε να έχουμε περισσότερη ενέργεια.

Ωστόσο εκτός από αυτό όπως φανερώνει η έρευνα υπάρχει και μια άλλη επίδραση που προκαλεί στην υγεία, που ίσως να μην περιμέναμε.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rheumatology αποκάλυψε ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού από αυτά τα δύο ροφήματα θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την υγεία της καρδιάς τους, σημαντικά.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε άτομα με την πάθηση Λύκος, η οποία είναι μια φλεγμονώδης ρευματική νόσος που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες των ανθρώπων να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί στην έρευνά τους εξέτασαν τα άτομα με Λύκο αλλά και το πώς σχετίζεται η διατροφή τους με αυτό, παρατηρώντας με ιδιαίτερη προσοχή τα επίπεδα καφεΐνης που κατανάλωναν κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί υπάρχει μια θετική σχέση μεταξύ των αυξημένων επιπέδων καφεΐνης που καταναλώθηκαν και της ποσότητας ενδοθηλιακών προγονικών κυττάρων.

Τα κύτταρα αυτά δείχνουν ότι βοηθούν αισθητά στην επισκευή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως θετικό για την καρδιά και την υγεία μας.

Αν και η έρευνα αυτού του είδους βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, τα ευρήματα οδήγησαν τους ερευνητές στο ότι η κατανάλωση περισσότερου τσαγιού και καφέ αλλά και η γενικότερη αύξηση πρόσληψης καφεΐνης θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους στην υγεία μας και τα καρδιακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ