Αν και αυτή η τάση μπορεί να φαίνεται παράξενη σε κάποιους, οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι έχει οφέλη τόσο για την εσωτερική υγεία όσο και για την εξωτερική ομορφιά.
Σε μια εκπληκτική και αμφιλεγόμενη τάση, ορισμένοι λάτρεις της περιποίησης και υπέρμαχοι της ευεξίας έχουν αρχίσει να τρώνε χώμα, ισχυριζόμενοι ότι παρέχει διάφορα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.
Η Stephanie Adler μοιράστηκε πρόσφατα μια ανάρτηση στο TikTok, με την οποία ενθάρρυνε τους ακολούθου της να τρώνε χώμα για καλύτερη υγεία του εντέρου. «Θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου του παιδιού σας (και τη δική σας);» ρώτησε, συνιστώντας βιολογικό βιοδυναμικό χώμα.
Η πρακτική αυτή, γνωστή ως γεωφαγία, έχει μακρά ιστορία χρήσης για διατροφικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Η γεωφαγία αναφέρεται στην εσκεμμένη κατανάλωση γήινων υλικών και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια στα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία. Μια έρευνα του 2019 αποκάλυψε ότι το έδαφος συμβάλλει στο μικροβίωμα του ανθρώπινου εντέρου, προσφέροντας ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βοηθούν την πέψη. Οι επιστήμονες εικάζουν ακόμη ότι η ένταξη του χώματος στη διατροφή θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από τα ζώα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το χώμα, το βρώσιμο χώμα είναι ευρέως διαθέσιμο στο διαδίκτυο, με πλατφόρμες όπως το Amazon και το Etsy να προσφέρουν προϊόντα που κυμαίνονται από 13 έως 30 ευρώ.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση χώματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι σημείωσαν επίσης ότι η έκθεση σε φυσικό χώμα και υλικά φυτικής προέλευσης μπορεί να ενισχύσει τη μικροβιακή ποικιλομορφία στο δέρμα, βελτιώνοντας ενδεχομένως την υγεία του δέρματος και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αν και αυτή η τάση μπορεί να φαίνεται παράξενη σε κάποιους, οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι έχει οφέλη τόσο για την εσωτερική υγεία όσο και για την εξωτερική ομορφιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ