Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Το συντομότερο τεστ IQ φτιαγμένο από το ΜΙΤ - Απαντήστε σε αυτές τις 3 ερωτήσεις... αν μπορείτε


Το συντομότερο τεστ IQ στον κόσμο θα μπορούσε να αποκαλύψει πόσο έξυπνοι είστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Γνωστικό Τεστ Αναστοχασμού (CRT) είναι ένα απλό κουίζ που αποτελείται από μόλις τρεις ερωτήσεις και όσο πιο γρήγορα τις απαντήσετε, τόσο πιο έξυπνος είστε.

Το τεστ, το οποίο δημιουργήθηκε από έναν καθηγητή στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), έχει σχεδιαστεί για να μετρήσει την ικανότητα ενός ατόμου να παρακάμπτει μια λανθασμένη απόκριση και να στοχάζεται για να βρει τη σωστή απάντηση.

Αξιολογεί πώς τα καταφέρνετε με την επίλυση ενός απλού προβλήματος που είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται αρχικά.

Προσφέρει επίσης μια φόρμουλα για να μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους και να δείτε πώς ταιριάζει η νοημοσύνη σας.

Ο TikToker Josh, @_notjustjosh, ανέβασε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τη δοκιμή, όπου ισχυρίστηκε ότι μπορεί να καθορίσει εάν είστε εξυπνότεροι από το 80% του πληθυσμού.

Οι τρεις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε για να προσδιορίσετε τη νοημοσύνη σας, σύμφωνα με το κουίζ, είναι οι εξής:

1. Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν 1,32 ευρώ συνολικά. Το ρόπαλο κοστίζει 1,20 ευρώ περισσότερο από τη μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;

2. Εάν χρειάζονται πέντε μηχανές, πέντε λεπτά για να φτιάξουν πέντε γραφικά στοιχεία, πόσο χρόνο θα χρειάζονταν 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 γραφικά στοιχεία;

3. Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα κομμάτι από κρίνους. Κάθε μέρα, αυτό διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειαστούν 48 ημέρες για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη το έμπλαστρο, πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να καλύψει το έμπλαστρο το μισό της λίμνης;

Πηγαίνοντας στο Reddit για να μοιραστούν τις απαντήσεις τους, το γνωστικό τεστ φαίνεται να έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους μπερδεμένους.

Ένας χρήστης έγραψε: «Τους καταλαβαίνω όλους εκτός από το ρόπαλο και τη μπάλα. Ξέρω ότι η μπάλα δεν είναι 10 σεντ, αλλά δεν ξέρω γιατί».

Ένα άλλο άτομο δυσκολεύτηκε με την πρώτη ερώτηση, γράφοντας: «Ώστε προφανώς η σωστή απάντηση για τη μπάλα και το ρόπαλο είναι 5 σεντς; ΠΩΣ; Καλύτερα να μην περιλαμβάνουν φόρο εισοδήματος που αλλάζει ΠΑΝΤΟΥ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ