Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Το Flappy Bird επιστρέφει: Το εθιστικό mobile παιχνίδι που κατέστρεψε τη ζωή του εκατομμυριούχου δημιουργού του θα κυκλοφορήσει ξανά!


Ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια, το θρυλικό Flappy Bird πρόκειται να επιστρέψει 10 χρόνια αφότου ο Βιετναμέζος δημιουργός του το απέσυρε από παντού.

Για ένα σύντομο και όμορφο χρονικό διάστημα, μπορούσατε να κατεβάσετε το Flappy Bird στο τηλέφωνό σας και να περάσετε ατελείωτες ώρες μπροστά από μια μικρή τότε οθόνη, προσπαθώντας να κατευθύνετε ένα μικρό πουλί μέσα από διάφορα εμπόδια με μοναδικό σκοπό να μη συγκρουστείτε πουθενά.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι θεωρούταν απλό, το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να πατήσετε πάνω στην οθόνη για να φτερουγίσετε.

Ωστόσο, η καθοδήγηση του πουλιού ανάμεσα στα κενά ήταν μια αρκετά δύσκολη αλλά εφικτή αποστολή. Αν δεν τα καταφέρνατε, θα κατηγορούσατε τη δική σας έλλειψη συγκέντρωσης και θα ξεκινούσατε πάλι από την αρχή.


Από το απόλυτο «μπαμ» στην εξαφάνιση

Το Flappy Bird αποδείχθηκε απροσδόκητη επιτυχία και τον Ιανουάριο του 2014 ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες δωρεάν λήψεις στο App Store.

Ωστόσο, μόλις ένα μήνα αργότερα, στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του, ο δημιουργός του παιχνιδιού Nguyen Ha Dong - γνωστός και ως Dong Nguyen - αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην επιτυχία του, γράφοντας στο Twitter ότι «αυτό του το επίτευγμα κατέστρεψε τελείως την απλή του ζωή».

Ο Βιετναμέζος δημιουργός καταδιώχθηκε για καιρό από παπαράτσι που κατασκήνωσαν έξω από το σπίτι του και δεν έφευγαν με τίποτα, ενώ κατηγορήθηκε ότι έγραφε ψεύτικες κριτικές για να αυξήσει τη δημοτικότητα του παιχνιδιού... όχι ότι το Flappy Bird το χρειαζόταν, δηλαδή.

Γονείς παραπονέθηκαν ότι η ζωή των παιδιών τους καταστράφηκε από το Flappy Bird, ενώ κάποιος ισχυρίστηκε ότι έχασε ακόμη και τη δουλειά του αφού εθίστηκε στο παιχνίδι.


Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ο δημιουργός του Flappy Bird αποφάσισε ότι έπρεπε να τραβήξει την πρίζα. Έτσι, το Flappy Bird αποσύρθηκε από το App Store και το Google Play και μετά από λίγο καιρό ξεχάστηκε.

10 χρόνια μετά το cult-classic mobile παιχνίδι που είχε εθίσει εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως θα επιστρέψει και επίσημα!

Σύμφωνα με το IGN, μια ομάδα που ονομάζεται The Flappy Bird Foundation - στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο αρχικός δημιουργός του παιχνιδιού - έχει αποκτήσει τα δικαιώματα και το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού με σκοπό να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του παιχνιδιού το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ