Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

«Το ρολόι του θανάτου» λέει ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει κάποιος


Το νέο «ρολόι του θανάτου» ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει κάποιος, ενώ σκοπός είναι να παρακινήσει ανθρώπους για να ζήσουν περισσότερο.

Μια νέα ευφυής εφαρμογή ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία… λήξης σας, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους χρήστες να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές και να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Για 40 δολάρια τον χρόνο, όσοι θέλουν να μάθουν τα δυσάρεστα νέα μπορούν να κατεβάσουν το Death Clock, το οποίο θέτει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την υγεία και τις κοινωνικές σας συνήθειες, με σκοπό να προβλέψει την ακριβή ημερομηνία θνησιμότητας ενός ατόμου, υπολογίζοντας παράλληλα τη σημερινή βιολογική τους ηλικία.

Σύμφωνα με την nypost πρόθεσή των δημιουργών της εφαρμογής είναι να χρησιμεύσει ως αφύπνιση προτού να είναι πολύ αργά, ώστε να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή κάποιου.

«Στον σημερινό κόσμο, η υγειονομική περίθαλψη παρεμβαίνει συνήθως μόνο όταν προκύπτουν προβλήματα και συχνά είναι πολύ αργά», δήλωσε ο ιδρυτής της εφαρμογής Brent Franson.

«Το Death Clock αντιπροσωπεύει τη στροφή προς την ιατρική, όπου τα άτομα είναι εξοπλισμένα με ολοκληρωμένη γνώση για την υγεία τους και ενθαρρύνονται να διαχειρίζονται προληπτικά την ευεξία τους, για να απολαμβάνουν μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή», είπε.
Το εργαλείο ghoul θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα προσαρμοσμένο «σχέδιο μακροζωίας» με προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής και πράγματα που αξίζει να αναφερθούν στους γιατρούς ενός ατόμου.

Εξετάσεις αίματος, γενετικά προφίλ και άλλα προσωπικά έγγραφα υγείας μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν στην εφαρμογή.

Όταν δοκιμάστηκε από την Amanda Kooser του CNET, ανέφερε ότι οι ερωτήσεις του Death Clock κυμαίνονται από βιολογικούς παράγοντες όπως τα επίπεδα χοληστερόλης, έως ερωτήσεις σχετικά με τον ύπνο και την ψυχική υγεία, καθώς και το πόσο κάθε άτομο κάθεται την ημέρα.

Άλλα ερωτήματα περιστρέφονται γύρω από τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και την κοινωνική ζωή επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ