Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σαββατοκύριακο στο Αρσάκειο» με τη θεατρική παράσταση «Ταραγμένη Άνοιξη»


Μια πρόσκληση σε έναν κόσμο γεμάτο εφηβική ενέργεια

Το «Σαββατοκύριακο στο Αρσάκειο» είναι ένας νέος θεσμός που εγκαινιάζει το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην προσδοκία όλων για μια εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών, ώστε να ανθίσουν, να στεριώσουν και να καρποφορήσουν σε έναν κόσμο συχνά άνυδρο και παραπλανητικό. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για μια παιδεία που ξεπερνά τα όρια της τάξης και καλλιεργεί έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο μεταξύ σχολείου, οικογένειας και κοινωνίας.

Στο πρώτο «Σαββατοκύριακο στο Αρσάκειο» (28 Σεπτεμβρίου 2024, 18.30-20.30) θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη θεατρική παράσταση του μαθητικού θεατρικού ομίλου του Αρσακείου Θεσσαλονίκης «Ταραγμένη Άνοιξη». Θέμα της παράστασης είναι η εφηβεία, τα δε κείμενα της παράστασης είναι -κατά το μεγαλύτερο μέρος τους- καρπός των έφηβων μελών της ομάδας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Χριστίνα Αθανασιάδου, καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας της ΦΛΣ του ΑΠΘ, την κ. Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου, Ψυχολόγο του Αρσακείου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τα ίδια τα παιδιά που απαρτίζουν τη θεατρική ομάδα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Θανάσης Νευροκοπλής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ