Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Οκτώβριος 2024 – Απρίλιος 2025 για παιδιά 6-10 ετών

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα η εκπαιδευτική καινοτομία της λειτουργίας εργαστηρίων φιλαναγνωσίας για παιδιά στους χώρους ενός ιστορικού μουσείου, με σκοπό την καλλιέργεια της βιβλιοφιλίας μέσα από δημιουργικές μουσειοπαιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές δημιουργικής γραφής!

 

Από τον Οκτώβριο 2024 μέχρι και τον Απρίλιο 2025, κάθε Τετάρτη απόγευμα 6:00-7:30 μμ., το Μουσείο θα υποδέχεται παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, με ένα ξεχωριστό βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας κάθε φορά, και με πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης της ανάγνωσης και της δημιουργικής αξιοποίησης των κειμένων. Κάθε εργαστήριο διέπεται από επιστημονικό σχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών για ευχάριστες δραστηριότητες χωρίς το άγχος της βαθμολογίας, με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της αισθητικής απόλαυσης.

 

Αυτή τη χρονιά θα δοκιμάσουμε πρωτότυπες τεχνικές θεατρικής ανάγνωσης, θα διαβάσουμε σημαντικά εικονοβιβλία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ασχοληθούμε «παίζοντας» με ποιητικές συλλογές και θα γνωρίσουμε την τεχνική και την παρουσίαση των silent books!

 

Θα αφιερώσουμε πολλά εργαστήρια σε ποιήματα και λογοτεχνικές ιστορίες για παιδιά, στις θεματικές: Οικογένεια και Περιβάλλον. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την αλληλένδετη σχέση μεταξύ τους και θα ανακαλύψουμε μαζί με τους γονείς πώς η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να επιδράσει στη βελτίωση και προστασία αυτής της σχέσης.

 

Θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε την επικοινωνία και συνεργασία με αναγνωρισμένους/ες συγγραφείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Τέλος, στο «ταξίδι» μας θα χρησιμοποιήσουμε ευχάριστες τεχνικές δημιουργικής γραφής, θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής!

 

Οι συναντήσεις χωρίζονται σε 2 (δύο) κύκλους και πραγματοποιούνται κυρίως στις αίθουσες του Μουσείου αλλά και σε άλλα Μουσεία, αίθουσες τέχνης, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία!

 

  • Α’ κύκλος Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2024
  • Β’ κύκλος Ιανουάριος – Απρίλιος 2025

Εισηγήτρια εργαστηρίων: Κατερίνα Τζαβάρα, Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός MSc, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΜΑ

 

Οργάνωση: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

 

Αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 229778 και στο kemit.education@imma.edu.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ