Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική – Νέα στοιχεία για την τραγωδία


Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Χαλκιδική που βλέπουν το «φως» και αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του μοιραίου λούνα παρκ. Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, σκιαγραφούν τους φορείς που είχαν την ευθύνη και όσους επέτρεψαν τη λειτουργία του λούνα παρκ που είχε ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και δεν έπρεπε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.


Το πόρισμα

Στο πόρισμα, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 23/9 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Χειρόγραφες οι οδηγίες

Χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν πως το φονικό παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 70.


Οι μοναδικές οδηγίες χρήσεις που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στους χειριστές ήταν χειρόγραφες. Σε μία από τις πέντε προτάσεις απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι το 70, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.

Η παράδοση των πορισμάτων σηματοδοτεί εξελίξεις στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ