Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Έκανε τζελ νυχιών για χρόνια, πλέον δεν μπορεί να κουνήσει τα χέρια της (βίντεο)


Η περιπέτεια μιας γυναίκας χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με τις θεραπείες ομορφιάς, ιδίως όταν εμφανίζονται αλλεργικές αντιδράσεις ή λοιμώξεις.

Μια γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις αφού ένα μανικιούρ ρουτίνας την άφησε με κατακρεουργημένα ακροδάχτυλα και αφόρητο πόνο. Η Lisa Dewey, μια 36χρονη μητέρα δύο παιδιών από το Pattishall, έκανε μανικιούρ με τζελ για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, οι πρόσφατες εμπειρίες της ήταν σκέτος εφιάλτης, καθώς τα νύχια της άρχισαν να πέφτουν και η ίδια ανέπτυξε έντονο πόνο και φλεγμονή.

«Ανησύχησα ότι θα έχανα ολόκληρο το δάχτυλο», δήλωσε η Dewey στην South West News Service, περιγράφοντας την ανησυχητική κατάσταση που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος. Τον Φεβρουάριο, μετά από ένα φρέσκο μανικιούρ με τζελ, παρατήρησε ότι τα νύχια της είχαν φλεγμονή και το βερνίκι ξεφλουδίζει από την κοίτη του νυχιού. Αρχικά, οι γιατροί της διέγνωσαν βακτηριακή λοίμωξη και της συνταγογράφησαν μια κρέμα στεροειδών και αντιβιοτικά για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Για λίγο, ο πόνος υποχώρησε και τα σημάδια της μόλυνσης φάνηκε να μειώνονται.

Νιώθοντας καθησυχασμένη, η Dewey αποφάσισε να επιστρέψει στο κομμωτήριο τον Απρίλιο, επιλέγοντας αυτή τη φορά ακρυλικά νύχια, ελπίζοντας να αποφύγει περαιτέρω επιπλοκές. Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα. Μέσα σε λίγες μέρες, τα νύχια της άρχισαν να ξεφλουδίζουν και πάλι από την κοίτη των νυχιών. Περιέγραψε την τρομακτική αίσθηση καθώς το δέρμα της ένιωθε σαν «χαρτί που ξεκολλάει» από τα δάχτυλά της, αφήνοντάς την σε τόσο μεγάλο πόνο που μπορούσε «με δυσκολία» να κουνήσει τα χέρια της.

Οι ανησυχίες της αυξήθηκαν όταν τα στρώματα των νυχιών της πήραν ένα ενοχλητικό μοβ χρώμα. Η Dewey άρχισε να υποψιάζεται ότι είχε αναπτύξει αλλεργία σε ορισμένα προϊόντα για τα νύχια. Ο συνεχιζόμενος πόνος είναι τόσο έντονος που δυσκολεύεται με καθημερινές εργασίες, όπως το πλύσιμο των μαλλιών της κόρης της, το κράτημα ενός στυλό, το πλύσιμο των πιάτων ή ακόμη και το δέσιμο της ζώνης ασφαλείας.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες να εντοπιστεί η βασική αιτία της κατάστασής της, η Dewey παραμένει σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και δυσφορίας. Ακόμα προσπαθεί να εντοπίσει τι ακριβώς προκάλεσε αυτή τη μυστηριώδη κατάσταση μετά από χρόνια απρόσκοπτων μανικιούρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ