Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η τραγική ιστορία του πρώτου ανθρώπου που σκοτώθηκε από ρομπότ


«Θα μας πάρουν τις δουλειές», «θα αλλάξουν τη ζωή μας», οι εξελίξεις στο χώρο των ρομπότ σε κάποιους προκαλούν φόβο και σε άλλους θαυμασμό.

Αλλά πριν από μερικές δεκαετίες, ένας άνθρωπος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε από ρομπότ.

Στις 25 Ιανουαρίου 1979, ο Robert Williams κλήθηκε να σκαρφαλώσει ένα τεράστιο ράφι σε ένα εργοστάσιο της Ford Motor Company στο Flat Rock του Μίσιγκαν. Ο άτυχος εργάτης έπρεπε να μετρήσει με το χέρι κάποια εξαρτήματα.

Το τεράστιο ρομποτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούνταν για την ανάκτηση των χυτών έδινε λανθασμένες ενδείξεις και ο 25χρονος έπρεπε να ανέβει εκεί πάνω για να βρει την πραγματική ποσότητα.

Ωστόσο και ένας άλλος ρομποτικός βραχίονας είχε αναλάβει την ανάκτηση αυτών των εξαρτημάτων. Ο συγκεκριμένος βραχίονας είχε βάρος ένα τόνο.

Τελικά, ο Williams χτυπήθηκε στο κεφάλι από τον βραχίονα του ρομπότ και σκοτώθηκε ακαριαία. Όπως συνηθίζουν, το ρομπότ απλά συνέχισε να εργάζεται και ο νεαρός άνδρας έμεινε εκεί νεκρός για 30 λεπτά πριν οι συνάδελφοι βρουν το πτώμα του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Knight-Ridder.

Αυτή η μέρα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρομπότ.

Η οικογένεια του Williams μήνυσε την κατασκευάστρια εταιρεία του ρομπότ, Litton Industries, και κέρδισε αγωγή ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (7,8 εκατ. λίρες) για τον άδικο θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ