Η σοκολάτα όπως την γνωρίζουμε είναι προϊόν επεξεργασίας και πρόσμιξης υλικών. Όλα όμως ξεκινούν από το κακαόδεντρο.
Οι καρποί του κακάο είναι μεγάλοι σε διάσταση –σαν μικρά μυτερά πεπόνια- και οι σπόροι αυτού του καρπού είναι που περνούν από επίπονη επεξεργασία μέχρι να πάρουμε την πρώτη ύλη που λέγεται κακαόμαζα. Είναι πλούσια σε γεύση και ιδιαίτερα πικρή, έχει 50-55% περιεκτικότητα σε βούτυρο κακάο και από αυτήν εξάγεται επίσης και το κακάο σε σκόνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ