Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πυροβόλησε τη σύζυγό του και... έφυγε για το Άγιο Όρος: Συνελήφθη μετά τη διάσωσή του σε βραχώδη περιοχή


Η επιλογή του να διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψή του για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα η λύση του Αγίου Όρους γύρισε μπούμεραγκ σε έναν 40χρονο Χανιώτη.

Χθες εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή στην περιοχή Φρικτά Καρούλια στο Άγιο Όρος και μετά τη διάσωσή του από πυροσβέστες και στελέχη της ΕΜΑΚ, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Είχε πυροβολήσει τη σύζυγό του

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όπως διαπίστωσαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους ερευνώντας τον φάκελο του 40χρονου, τον Απρίλιο του 2011 στην περιοχή του Κουμπελή στα Χανιά, όπου διέμενε, είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τη Γεωργιανή σύζυγό του τραυματίζοντάς την στο ισχίο. Ένα μήνα μετά συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές και οδηγήθηκε στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 40χρονος προφυλακίστηκε και τέσσερα χρόνια μετά από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδόθηκε ξανά σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για δύο χρόνια φυλάκιση, η οποία επαναφέρθηκε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Έφυγε για να αποφύγει τη φυλακή

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 40χρονος Χανιώτης διέφυγε προκειμένου να αποφύγει τον εγκλεισμό του για δεύτερη φορά στη φυλακή. Δεν έχει εξακριβωθεί ωστόσο πότε έφτασε στο Άγιο Όρος καθώς από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε η ημερομηνία εισόδου του.

Σήμερα ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ