Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η τρομακτική στιγμή με φάλαινα να πετάει στον αέρα κολυμβητή


Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που μία φάλαινα, βάρους 30 τόνων, πετάει στον αέρα έναν άνδρα.

Ο άνδρας ήταν ξεναγός σε μία ομάδα, που κολυμπούσε με φάλαινες. Ο ξεναγός ήταν ανάμεσα σε αρκετό προσωπικό που είχε αναλάβει την εκδρομή «κολύμπι με φάλαινες» στα ανοικτά των ακτών του Σάουθπορτ στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας.

Η ομάδα βούτηξε στα νερά και εντόπισε ένα κοπάδι με τρεις φάλαινες. Ο Max Persyn και η Jacqueline Payne ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην ομάδα και κατέγραψαν σε βίντεο την εμπειρία τους.

«Οι φάλαινες κολυμπούσαν συνεχώς γύρω μας για περίπου 20 λεπτά και πλησίαζαν όλο και πιο κοντά», δήλωσε στην Daily Mail Australia η Jacqueline Payne. Οι τουρίστες είχαν πιαστεί από ένα σχοινί που ήταν συνδεδεμένο με το σκάφος. «Δεν περιμέναμε να πλησιάσουν τόσο κοντά, αλλά ήταν οι πιο περίεργες φάλαινες, ο ξεναγός μας ανέφερε ότι είναι αρκετά σπάνιο να είναι τόσο περίεργες», είπε η Jacqueline Payne.

Καθώς η ομάδα θαύμαζε τις φάλαινες που κολυμπούσαν γύρω τους, οι κραυγές από το σκάφος τους ειδοποίησαν να κοιτάξουν πίσω τους. «Ακούσαμε τη φασαρία και είδαμε τον οδηγό μας να βρίσκεται στον αέρα πάνω στην ουρά της φάλαινας», ανέφερε ο Max Persyn. Μία από τις φάλαινες είχε σηκώσει τον ξεναγό περίπου ένα μέτρο ψηλά στον αέρα και μετά τον πέταξε στον ωκεανό με την ουρά της.

«Ήταν λίγο τρομακτικό, επειδή δεν ξέραμε τότε γιατί συνέβη. Απ’ ό,τι μπόρεσα να καταλάβω, όλοι είχαν πολλή αδρεναλίνη και σοκ από αυτό που συνέβη. Ήταν συναρπαστικό όταν συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι ήταν ασφαλείς και ότι δεν επρόκειτο για επιθετική ενέργεια», είπε η Jacqueline Payne.

Τελικά ο ξεναγός τους εξήγησε ότι η φάλαινα τον πέταξε στον αέρα κατά λάθος. Η ουρά της ήταν έτοιμη να χτυπήσει ένα άλλο μέλος της ομάδας και γι’ αυτό έσπρωξε την ουρά της μακριά. Τότε το σχοινί που κρατιόταν η ομάδα χτύπησε στην ουρά της. Έτσι η φάλαινα τινάχτηκε όπως θα τιναζόταν ένας άνθρωπος που θέλει να διώξει μία μύγα από το πρόσωπο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ