Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Belh@rra: Καθελκύστηκε ο «Νέαρχος» - Τέταρτη φρεγάτα ανακοίνωσε ο Δένδιας, δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group, καθελκύστηκε σήμερα η φρεγάτα «Νέαρχος», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα εκκινεί τις διαδικασίες για να αποκτήσει και τέταρτη φρεγάτα του ίδιου τύπου. Παράλληλα, αποκάλυψε επίσης πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην παραγγελία και των στρατηγικών πυραύλων Scalp.

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


arthrou-nearxos
nearxos__3_
nearxos__4_
nearxos__5_
nearxos__6_
nearxos__7_
nearxos__8_
nearxos__9_
nearxos__12_
nearxos__10_
nearxos__14_
nearxos__13_
nearxos__21_
nearxos__22_
nearxos__18_
nearxos__15_
nearxos__17_
nearxos__26_
nearxos__31_
nearxos__32_
nearxos__28_
Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Την ίδια στιγμή, το πλήρωμα της πρώτης φρεγάτας «Κίμων» έχει ξεκινήσει εντατική εκπαίδευση για την εκμάθηση και εξοικείωση με τα νέα συστήματα, καθώς το πλοίο αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα γνώριζαν έως σήμερα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για τις φρεγάτες. Στόχος του επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού είναι η προώθηση της παραγγελίας και τέταρτης φρεγάτας της κλάσης «Κίμων», που θεωρείται ότι θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη ναυτική ισχύ της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ