Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη 51χρονη στη Θεσσαλονίκη για απάτη με κρυπτονομίσματα – Απέσπασε πάνω από 120.000 ευρώ για δήθεν επένδυση


Μια 51χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενη για απάτη με δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα και πως απέσπασε περισσότερα από 120.000 ευρώ από έναν ιδιώτη.

Πιο αναλυτικά, δημοσίευμα της ιστοσελίδας grtimes.gr αναφέρει ότι η γυναίκα οδηγήθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια και πως συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη (τετελεσμένη και σε απόπειρα), για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και για εγκληματική οργάνωση. Εκτός από τη συλληφθείσα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ονόματα δύο ανδρών οι οποίοι φέρονται ως υπαρκτά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις εμπλεκόμενοι έπεισαν τον παθόντα να επενδύσει κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση κέρδους. Σταδιακά κατέθεσε χρηματικά εμβάσματα είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε ανταλλακτήρια υπέρ των φερόμενων δραστών.

Οι τελευταίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν συνολικά περίπου 123.000 ευρώ ενώ απαίτησαν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, μέσω εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης και ελέγχου.

Προφασιζόμενοι κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν οι φερόμενοι ως δράστες ζήτησαν επιπλέον 42.000 ευρώ μέρος των οποίων προσημειώθηκε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της 52χρονης όταν παρέλαβε τα χρήματα σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ