Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρόγραμμα του ΙΣΘ με ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου


Με παρουσία και ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη» ενώ πριν την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα προηγηθούν ομιλίες του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα για το ρόλο και την προσφορά του συλλόγου, του αν. καθηγητή ιατρικής ΑΠΘ Νικολάου Λαζαρίδη για «Τα μηνύματα των Αγίων Αναργύρων στον σύγχρονο Ιατρό» και του τ. κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Θεόδωρου Δαρδαβέση για «Τα Αγιάσματα της πόλεως της Θεσσαλονίκης». (Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και όποιος θέλει μπορεί να την παρακολουθήσει δια ζώσης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης με θέμα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» / Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 10.30πμ 

-Άφιξη της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου

-Ομιλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικολάου Νίτσα με θέμα « Εκατό χρόνια από της ιδρύσεως του ΙΣΘ»

-Ομιλία του Αναπληρωτού Καθηγητού Ιατρικής ΑΠΘ κ . Νικολάου Λαζαρίδη με θέμα «Τα μηνύματα των Αγίων Αναργύρων στον σύγχρονο Ιατρό» 

-Μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

-Ομιλία του τ. Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Καθηγητού κ. Θεόδωρου Δαρδαβέση με θέμα «Τα Αγιάσματα της πόλεως της Θεσσαλονίκης»

-Μουσικό πρόγραμμα από τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»

-Καταληκτήρια ομιλία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου 

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 30 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ