Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Το αλκοόλ έχει συνδεθεί με τον καρκίνο. Γιατί λοιπόν το κόκκινο κρασί παραμένει στη μεσογειακή διατροφή;


Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τα οφέλη της στην καρδιαγγειακή υγεία και τη μείωση του κινδύνου για χρόνιες ασθένειες. Περιλαμβάνει τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας, ψάρια, φρούτα, ελαιόλαδο και άλλα.

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις: Μία εξ' αυτών έχει 92% κίνδυνο επιπλοκών


Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τις αισθητικές επεμβάσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών.

Europa League: Ξεκίνημα στην Τουρκία κόντρα στη Γαλατά για τον ΠΑΟΚ - Στις 7 Νοεμβρίου με Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ


Επιστροφή στην Πόλη και τις ρίζες του για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Europa League καθώς στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ, ενώ τη δεύτερη στις 3 Οκτώβρη θα υποδεχτεί τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα.

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-1


Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος του Άρη, έχασε πολλές ευκαιρίες στο “Βικελίδης”, βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελικά έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες στα Βασιλικά έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ σε κολώνα


Τροχαίο με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ασημένιο μετάλλιο για την εκπληκτική Μανθοπούλου στα 100μ


Η απίθανη 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου, στην πρώτη της εμφάνιση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες έγραψε ιστορία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στα 100μ (Τ38) με 12.49 κάνοντας και πάλι ατομικό ρεκόρ!

Τι να κάνεις αν η δικιά σου δεν σε αφήνει να βλέπεις μπάλα


Δείτε το βίντεο

Αυτές οι δύο μέρες της εβδομάδας ειναι καλύτερες για να ταξιδέψεις με αεροπλάνο


Αλήθεια, σας έχει περάσει ποτέ ως σκέψη πως υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες που θεωρούνται καλές για να ταξιδέψετε με αεροπλάνο; Κι, όμως, υπάρχουν καλές και κακές μέρες για να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια.

Η πρώτη χειραψία στον κόσμο δόθηκε στην Ελλάδα τον 5ο αιώνα π.Χ.


Ο πιο παλιός τρόπος χαιρετισμού παγκοσμίως είναι η χειραψία. Αρχαιολογικά λείψανα να δείχνουν ότι η πρώτη χειραψία στον κόσμο εφαρμόστηκε στην αρχαία Ελλάδα τον 5ο αιώνα π.Χ.

New World - Living Next Door To Alice (1972)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Αντισταθμιστικός ύπνος: Η συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 20%


Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ ή υποφέρουν από αϋπνίες, με αποτέλεσμα η έλλειψη ύπνου να επιβαρύνει την υγεία τους με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, ο χαμένος χρόνος θα μπορούσε να αναπληρωθεί το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με ωφέλιμο τρόπο για τον οργανισμό.

Ξόδεψε 1 εκατομμύριο σε πλαστικές για γίνει Κιμ Καρντάσιαν και απέκτησε πρόβλημα στα οπίσθια


Μια γυναίκα που είναι εθισμένη στις πλαστικές επεμβάσεις από ηλικία 17 ετών και ξόδεψε συνολικά 1 εκατομμύριο δολάρια για να μοιάσει στην Κιμ Καρντάσιαν, απέκτησε τελικά σοβαρό πρόβλημα στα οπίσθια.

Προσωρινά κρατούμενοι άλλοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις 14 εγκληματικές οργανώσεις


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους σήμερα στην ανακρίτρια άλλοι 13 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στις 14 εγκληματικές συμμορίες που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Ληστείες, διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ήταν τα πεδία δράσης των συλληφθέντων.

Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων στην Ελλάδα σε 52χρονη - Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη


Μία γυναίκα 52 ετών έγινε η πρώτη στην Ελλάδα στην οποία έγινε μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χωρίς Τάισον και Τόμας στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ


Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στον Δικέφαλο που θα αγωνιστεί χωρίς τον Τάισον αύριο (1/9) στο Περιστέρι, καθώς ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και έμεινε εκτός.

Πώς να αναγνωρίσετε τα ποτά-«μπόμπες»


Η παραγωγή νοθευμένων ποτών είναι δυστυχώς αρκετά συνηθισμένη και θέτει σε σοβαρούς κινδύνους την υγεία. Τα νοθευμένα ποτά παράγονται από φθηνά χημικά ακατάλληλα για κατανάλωση.

Μια πόλη προσφέρει έως και 20.000 δολάρια για να μετακομίσετε εκεί: Ο μοναδικός όρος στην αγγελία


Μέσω ενός νέου προγράμματος, το Κάμπερλαντ, στις ΗΠΑ, προσφέρει ένα πολύ καλό κίνητρο για να προσελκύσει οικογένειες να ζήσουν στην πόλη.

Πόσος, λέτε, είναι ο ετήσιος μισθός που λαμβάνει Κέιτ Μίντλετον;


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο στις αρχές των ‘00 και δεν άργησαν να γίνουν ζευγάρι. Μετά από μερικά σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους - λόγω της ταυτότητας του Ουίλιαμ - αποφάσισαν τελικά να ακολουθήσουν την καρδιά τους και να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους. Κι έτσι έγινε.

Η HMD λανσάρει τηλέφωνο Barbie σε συνεργασία με τη Mattel


Η HMD Global, η οποία εταιρεία που κατασκευάζει τα τηλέφωνα Nokia, συνεργάζεται με την εταιρεία παιχνιδιών Mattel, ώστε να λανσάρουν το το HMD Barbie Phone – ένα ροζ τηλέφωνο με ρετρό σχεδιασμό.

Κολλάει το μυαλό σας; Ξεχνάτε πού βάλατε τα κλειδιά; Μπαίνετε στο δωμάτιο και δεν θυμάστε τον λόγο που πήγατε; Υπάρχει εξήγηση


Ήταν άλλη μια φορά που το μυαλό σας κόλλησε. Μπήκατε σε ένα δωμάτιο, αλλά ξεχάσατε τι ακριβώς θέλατε να κάνετε. Πάλι δεν θυμάστε πού βάλατε τα κλειδιά σας. Ξεχάσατε το όνομα του ανθρώπου που μόλις σας συστήθηκε. Ξεκινήσατε να μιλάτε για κάτι, αλλά στην πορεία διαπιστώνετε πως δεν θυμάστε τι θέλατε να πείτε. Σας φαίνονται οικείες αυτές οι καταστάσεις; Δεν είστε οι μόνοι…

Πόσο έχει μειωθεί το κόστος των μπαταριών;


Πρόσφατη μελέτη του Γραφείου Τεχνολογιών Οχημάτων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ υπογραμμίζει τη δραματική μείωση του κόστους των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων κατά 90% τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2008, το κόστος ενός πακέτου μπαταριών ήταν 1.250 ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh), όμως το 2023 είχε μειωθεί σε μόλις 127 ευρώ/kWh.

Δένδιας: Η Ευρώπη θα πρέπει να διαθέτει δική της αμυντική βιομηχανία και δικές της αμυντικές δυνατότητες


«Η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει δική της αμυντική βιομηχανία. Όχι, για σκοπούς ανταγωνισμού, αλλά για να είμαστε σε θέση να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό σκοπό της Ένωσης, που είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου με ανθρώπινα δικαιώματα, Δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.

Πρεμιέρα με Μίλαν – Λίβερπουλ στο Champions League – Όλο το πρόγραμμα


Η κλήρωση για τη League Phase του Champions League, το νέο σύστημα διεξαγωγής από φέτος, έγινε την Πέμπτη (29/8) και σήμερα Σάββατο (31/8) ανακοινώθηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, με το Μίλαν – Λίβερπουλ να είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει στην 1η αγωνιστική.

Συνελήφθη στην Αργεντινή πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών - Καταζητούνταν εδώ και 44 χρόνια


Η αστυνομία στην Αργεντινή συνέλαβε έναν άνδρα που καταζητούνταν στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες για μια απαγωγή που είχαν πραγματοποιήσει οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταυτοποιήσει 66.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία


Ο ανεξάρτητος ρωσικός ιστότοπος Mediazona σε συνεργασία με τη ρωσική υπηρεσία του BBC ανέφερε το Σάββατο ότι ταυτοποίησε περισσότερους από 66.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό των 100 μέτρων η Λήδα Μανθοπούλου


Στον τελικό των 100 μ. της κατηγορίας Τ38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 προκρίθηκε η Λήδα Μανθοπούλου, κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο 2023.

Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων το μηχάνημα στο λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος


Ιδιοκατασκευή από συρραφή μηχανημάτων και χωρίς καμία πιστοποίηση φαίνεται να ήταν το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής που σκοτώθηκε ο Γιάννης, σύμφωνα με εξειδικευμένο τεχνικό που έκανε έλεγχο στο μηχάνημα, μετά από έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε ο πατέρας του 19χρονου.

Με προεδρικό διάταγμα θα ορίζονται πλέον οι προδιαγραφές των μέσων πρόσβασης στα πλοία για ΑμεΑ, έγκυες και ηλικιωμένους


Με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Κρήνη για τα 102 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή


Τη θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Σμύρνη: Εικόνες & Θύμησες» και αναπαράσταση του ερχομού των προσφύγων από τη θάλασσα, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου (στις 8.30 μμ) στην Καλαμαριά, στην παραλία της Νέας Κρήνης, για τα 102 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Καλάθι του μαθητή»: Σε ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου – Αυστηροί έλεγχοι για τις ανατιμήσεις στα σχολικά είδη


Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τέθηκε σε ισχύ από την Τετάρτη 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου, το καλάθι με τα σχολικά είδη για το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (31/8/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Δημήτρης Κόκκοτας, πέντε μήνες μετά την εισαγωγή του – Αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί


Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που ο Δημήτρης Κόκοτας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα. Ο 55χρονος αγαπημένος τραγουδιστής αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια των προβών του J2US, ειδοποίησε την παραγωγή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Δύο συλλήψεις για το μαχαίρωμα στον ώμο 41χρονου στην Ξηροκρήνη


Την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Tέλος» η Ιωάννα Μάνδρου από την Καθημερινή και ΣΚΑΪ – Η ανακοίνωση της


Η γνωστή δημοσιογράφος μετά από 15 χρόνια έκλεισε τον κύκλο της στον όμιλο Αλαφούζου όπου με μακροσκελές post ευχαριστεί την ιδιοκτησία, τη διεύθυνση και τους συναδέλφους της για την 15ετή συνεργασία.

Η επίσημη παρουσίαση του Μπακαγιόκο από τον ΠΑΟΚ


Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του Τιεμουέ Μπακαγιόκο από το κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Διαρρήκτης στη Ρώμη πιάστηκε να διαβάζει ελληνική μυθολογία κατά την διάρκεια ληστείας


Ένας επίδοξος διαρρήκτης στη Ρώμη συνελήφθη όταν κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα σπίτι ηλικιωμένου, σταμάτησε για να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Κατέστρεψε αυτοκίνητο και χτύπησε αστυνομικό με σιδερογροθιά


Δεν δίστασε να επιτεθεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας ένας νεαρός Έλληνας, όταν τον έπιασαν στα πράσα να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Πτολεμαΐδα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Όμως, δεν απέφυγε τις χειροπέδες.

Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός: Στατιστικά και προϊστορία / Πώς θα δείτε το ματς


Οι δύο ομάδες μέχρι και πέρσι είχαν συναντηθεί δύο φορές με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό για την Α’ Εθνική/Super League και για το 2023-24 ο Πανσερραϊκός ταξίδεψε δύο φορές στο Αγρίνιο, μια για την κανονική περίοδο και μια για τα Playouts.

Οδηγός μηχανής πέταξε τσάντα με χειροβομβίδες μετά από καταδίωξη


Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με χειροβομβίδες.

Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή: Αυγά με ντομάτα - Για βουτιές με φρέσκο ψωμί


Επειδή ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας του καλοκαιριού, του αξίζει να τον αποχαιρετήσουμε με την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.

Άρης - Αστέρας Τρίπολης: Στατιστικά και προϊστορία / Πώς θα δείτε το ματς


Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και την περσινή περίοδο για την 3η αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη,  όπου ο Άρης επικράτησε με 3-2, ενώ με το ίδιο σκορ, αλλά υπέρ του Astera Aktor ολοκληρώθηκε η  αναμέτρηση τους στην Τρίπολη για τον Β’ Γύρο.

Ταξιδιώτισσα κάπνιζε τσιγαρίλικι σε πτήση προς την Κω


Δεν κρατιόταν με τίποτα μια νεαρή τουρίστρια από την Αυστρία, η οποία επιβιβάστηκε σε πτήση από την Βιέννη με προορισμό την Κω, αλλά την ώρα της πτήσης κλείστηκε στις τουαλέτες του αεροπλάνου και άρχισε να καπνίζει αρειμανίως ένα… τσιγαριλίκι, το βράδυ της Πέμπτης!

Έγιναν 8.553 προσλήψεις αναπληρωτών σε γενική και ειδική Αγωγή - 5.539 μπήκαν στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό


Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 8.553 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2024-2025 και οι προσλήψεις 5.539 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2024-2025 από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ξυπνάει ο εφιάλτης της λειψυδρίας στην Αττική - Βγαίνουν στην επιφάνεια τα βυθισμένα σπίτια του χωριού Κάλλιο στο Μόρνο


Έχει υποχωρήσει αισθητά η στάθμη στη λίμνη του Μόρνου που τροφοδοτεί την ύδρευση της Αθήνας. Τα τελευταία δύο χρόνια η στάθμη έχει υποχωρήσει πάνω από 35 μέτρα και άλλα 18 περίπου μόλις τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Απίστευτη καταδίωξη στη Σαντορίνη: Οι διαρρήκτες γκρέμισαν τοίχο σπιτιού με ΙΧ στην προσπάθεια να ξεφύγουν


Τα... χρειάστηκαν οι ένοικοι ενός σπιτιού στη Σαντορίνη όταν τους ξύπνησε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Όταν βγήκαν στην αυλή του σπιτιού με έκπληξη είδαν ένα αυτοκίνητο να έχει γκρεμίσει τον εξωτερικό τοίχο.

«Μαγνήτης» για τους καρχαρίες οι τόνοι νεκρών ψαριών στις ακτές του Βόλου – Πόλεμος ευθυνών, σε επιφυλακή οι Αρχές


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει λόγω του σοβαρού προβλήματος για τη δημόσια υγεία που προκλήθηκε από τους τόνους νεκρών ψαριών που έχουν ξεβραστεί στις ακτές του Βόλου.

Νέο ρεκόρ διέλευσης για το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη Διώρυγα του Παναμά


Το MSC Marie έσπασε χθες Παρασκευή το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει περάσει ποτέ από τη διώρυγα του Παναμά στα 110 χρόνια λειτουργίας της, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής.

Η Ναόμι Κάμπελ πιο εντυπωσιακή από ποτέ με λευκό μπικίνι στη Μύκονο έκλεψε την παράσταση


Η Ναόμι Κάμπελ βρέθηκε στη Μύκονο για μια σύντομη απόδραση και η κάμερα του Mykonos Live TV την εντόπισε να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη.

«Βροχή» οι κλήσεις της Τροχαίας σε συνάντηση "πειραγμένων" αυτοκινήτων και μηχανών στον Λευκό Πύργο


Δεκάδες πρόστιμα βεβαίωσαν το απόγευμα της Παρασκευής (30/8) αστυνομικοί στον πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποίησαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η καθιερωμένη συνάντηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Εμβόλια mRNA για τον καρκίνο του πνεύμονα – Που στοχεύει και πώς χορηγείται


Ελπίδες στην ανθρωπότητα γέννησε η είδηση για τις πρώτες δοκιμές σε ασθενείς ενός εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα, για το οποίο ειδικοί λένε ότι μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές.