Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η Τουρκία συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης


Η Τουρκία συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 16-19 Μαΐου 2024, με εθνικό περίπτερο που έχει προετοιμάσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία συμμετείχε στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά το 2006.

Η συμμετοχή της Τουρκίας και του Υπουργείου Πολιτισμού στην εν λόγω έκθεση συμβάλλει στην προώθηση του Τουρκικού πολιτισμού, της Τουρκικής λογοτεχνίας και την ανάπτυξη ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα των εκδόσεων. Κατά της διάρκεια της έκθεσης θα εκτίθενται περίπου 550 έργα, μέρος μιας συλλογή αποτελούμενης από εκδόσεις κύρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έργα της τουρκικής λογοτεχνίας που εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες με την υποστήριξη του προγράμματος TEDA, καθώς και τρέχουσες εκδόσεις.

Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα παίξει θετικό ρόλο στην προώθηση του έργου του φορέα TEDA, ο οποίος βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας από το 2005. O ρόλος και το έργο του φορέα TEDA είναι η διάθεση οικονομικής υποστήριξης για την μετάφραση και έκδοση έργων της Τουρκικής λογοτεχνίας σε ξένες γλώσσες. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 3878 έργα, σε 63 διαφορετικές γλώσσες, σε 89 διαφορετικές χώρες, και 3251 από αυτά τα έργα έχουν εκδοθεί και έχουν γνωρίσει αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη στο πλαίσιο του προγράμματος TEDA, έχει παρασχεθεί υποστήριξη σε 28 Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, για την μετάφραση 82 έργων, ενώ 67 από αυτά τα έργα έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ