Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Τα άγνωστα νησιά-επίγειοι καλοκαιρινοί παράδεισοι


Η Χαλκιδική στη συνείδηση των περισσότερων έχει συνδυαστεί με τις ονειρικές παραλίες που σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν δημοφιλείς ακρογιαλιές σε εξωτερικούς προορισμούς του εξωτερικού.

 Όσοι, ωστόσο, θέλουν να ανακαλύψουν τις μυστικές ομορφιές της, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τα άγνωστα νησιά της, τα οποία αποτελούν στην κυριολεξία επίγειους καλοκαιρινούς παραδείσους.


Διάπορος, το άγνωστο παραδεισένιο νησί της Χαλκιδικής


Ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας, ανακαλύπτει κανείς τον επίγειο παράδεισο της Χαλκιδικής. Ο λόγος για το μικρό νησί Διάπορος, έναν μυστικό καλοκαιρινό επίγειο παράδεισο που σίγουρα θα σας πάρει τα μυαλά. Με τα γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά και το ονειρικό τοπίο που απλώνεται μπροστά στον επισκέπτη σίγουρα προκαλεί εντύπωση, το λιγότερο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο μήκους 700 μέτρων, με 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκταση, όπου υπάρχουν υπέροχες παραλίες με ρηχά νερά που σχεδόν πάντα είναι ζεστά.

Στα όσα αξίζει να αναφερθούν για τον Διάπορο είναι το γεγονός ότι ο οικισμός που συναντάται εδώ χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού, καθώς και το ότι πλούσια καταπράσινη βλάστηση καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Για να το προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να διαθέτει ιδιωτικό σκάφος ή να πάρει μέρος σε κάποιο από τα οργανωμένα tours που διοργανώνονται για τον Διάπορο.


Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής


Στον κόλπο του Αγίου Όρους, κρύβεται μια μικρή πράσινη όαση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μικρός, επίγειος παράδεισος. Ο λόγος για το μικρό νησάκι της Αμμουλιανής, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τρυπητή, από όπου ξεκινούν και δρομολόγια με φέρι για την Αμμουλιανή.

Στην ουσία πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, το οποίο προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις στον επισκέπτη του.

Με υπέροχη γραφική ομορφιά και παραλίες με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, τα τοπία που αντικρίζει κανείς εδώ παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά. Το νησί διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, με χρυσαφένια αμμουδιά ή μικρούς, απομονωμένους κόλπους, οι οποίοι προσεγγίζονται και με τα πόδια. Από τις πιο ιδιαίτερες ακρογιαλιές που θα συναντήσει κανείς εδώ οι Αλυκές, η Μεγάλη Αμμουδιά και ο Άγιος Γεώργιος. Σημείο αναφοράς του νησιού και ο οικισμός του που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει σταματήσει στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ