Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ιωάννινα: Εδώ έκρυβε ο 56χρονος το μπαούλο με τη νεκρή θεία του για να παίρνει τη σύνταξή της


Η είδηση έσκασε κυριολεκτικά σαν βόμβα: Η αστυνομία εντόπισε σε μπαούλο τη σορό 69χρονης γυναίκας που αναζητούσαν επί μέρες οι γείτονές της. Όμως η εξέλιξη της υπόθεσης «πάγωσε» το πανελλήνιο: Την σορό είχε κρύψει στο μπαούλο ο ίδιος ο ανιψιός της νεκρής γυναίκας, για να παίρνει -όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς- τη σύνταξή της!

Το σπίτι στο Δήμο Πωγωνίου που διαδραματίστηκε η υπόθεση βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται κι άλλη οικία. Ωστόσο -όπως συχνά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις- κανείς από τους χωριανούς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Όπως είπαν στο epirus-tv-news.gr κάτοικοι του χωριού, ο 56χρονος συλληφθείς είχε έρθει στο χωριό τα τελευταία 4,5- 5 χρόνια και διέμενε σε αυτό το μικρό σπίτι μαζί με τη μητέρα του και την 69χρονη θεία του .Η μητέρα του απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο και έτσι στο σπίτι συγκατοικούσαν η θεία με τον 56χρονο ανιψιό της .

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ οι δύο γυναίκες δεν έβγαιναν ιδιαίτερα από το σπίτι τους, ενώ η συμπεριφορά του 56χρονου προς αυτές φέρεται να ήταν «προβληματική».

Ο συλληφθείς όταν τον συναντούσαν στο χωριό πρωινές ώρες ήταν ευγενής και φιλικός ενώ η συμπεριφορά του -κατά τους συντοπίτες του- άλλαζε όταν κατανάλωνε αλκοόλ ενώ κάποιες φορές είχε δημιουργήσει και φασαρίες.



Πάντα κατά το epirus-tv-news, ο πρόεδρος του χωριού είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον 56χρονο με διαδικαστικές ενέργειες προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά διεκδικώντας πιθανά επιδόματα αφού δεν εργαζόταν, ο 56χρονος όμως δεν είχε αποδεχθεί τη βοήθεια .

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση, αρνείται την κατηγορία και είπε στους αστυνομικούς πως η θεία του είχε πεθάνει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά αίτια και θέλοντας εκείνος να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο.



Ο 56χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές αφού ήταν σεσημασμένος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στα μέσα της δεκαετίας του 80. Είχε μείνει στη φυλακή για 3 χρόνια και το 1992 είχε αποδράσει, ενώ επί 14 χρόνια είχε καταφέρει να διαφεύγει της σύλληψης .

Το 2006 συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ενώ όταν αποφυλακίστηκε κατηγορήθηκε για 2 βιασμούς, με την μία καταγγελία να έχει γίνει από συγγενικό του πρόσωπο Α’ βαθμού συγγένειας η οποία πάντως ανακλήθηκε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ