Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η Μελάνια Τραμπ θα... «βγάζει αφρούς»: Εξώφυλλο στη Vogue η Τζιλ Μπάιντεν και τεράστιο αφιέρωμα που την αποκαλεί «θεά»


H πρώην Πρώτη Κυρία δεν είχε φωτογραφηθεί ποτέ για το έντυπο μόδας κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, παρότι αυτό αποτελούσε ένα είδος παράδοσης για τις προκατόχους της.

Λίγους μόλις μήνες αφότου η Τζιλ Μπάιντεν έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η αμερικανική Vogue της έκανε την τιμή που περίμενε μάταια επί τέσσερα χρόνια η προκάτοχός της, Μελάνια Τραμπ: μια λαμπερή φωτογράφιση για το εξώφυλλο του περιοδικού, συνοδευόμενη από ένα εκτενές αφιέρωμα, γεμάτο εγκωμιαστικά λόγια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 70χρονη σύζυγος του Τζο Μπάιντεν «αποθεώνεται» στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού μόδας. Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξε η διάσημη Άνι Λίμποβιτς (η οποία είχε επίσης φωτογραφίσει τις Μισέλ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον για τα δικά τους εξώφυλλα στη Vogue) συνοδεύει ένα κείμενο 6.000 λέξεων που πλέκει το εγκώμιο της καθηγήτριας, αποκαλώντας τη «θεά», «ακούραστη» και «αβίαστα δημοφιλή» και σημειώνοντας ότι «σκορπίζει την χαρά όπου κι αν πηγαίνει».

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η Τζιλ Μπάιντεν επέλεξε να φορέσει για την φωτογράφιση του εξωφύλλου ένα λουλουδάτο φόρεμα Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα, και πόζαρε στο μπαλκόνι Τρούμαν του Λευκού Οίκου. Με τη φωτογράφιση αυτή, η 70χρονη βάδισε στα χνάρια της προκατόχου της Μισέλ Ομπάμα, η οποία βρέθηκε στο εξώφυλλο της Vogue όχι μόνο μία αλλά τρεις φορές το διάστημα της προεδρίας του συζύγου της. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την οργή του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών, δεδομένου ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από τη Μελάνια Τραμπ να κάνει το ίδιο ως Πρώτη Κυρία, παρόλο που αποτελεί ένα είδος παράδοσης για τις συζύγους των Αμερικανών προέδρων.
Μερικές εβδομάδες προτού φύγει από τον Λευκό Οίκο, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ενόχλησή του για το «σνομπάρισμα» της Μελάνια κάνοντας retweet ένα σχόλιο του Breitbart, που επέκρινε τα «ελιτιστικά έντυπα μόδας», με τον ίδιο να προσθέτει ότι η Μελάνια είναι η σπουδαιότερη Πρώτη Κυρία και να χαρακτηρίζει τα περιοδικά «fake news».

Στη συνέντευξή της η Τζιλ Μπάιντεν αναφέρεται στη ζωή της στον Λευκό Οίκο, τα ταξίδια που κάνει ως Πρώτη Κυρία, και τον γάμο της με τον Τζο Μπάιντεν. Υπάρχει όμως και μια σύντομη αναφορά σε μια στιλιστική επιλογή της που συζητήθηκε αρκετά, προσελκύοντας και δυσμενή σχόλια: αυτή αφορούσε την εμφάνιση της Τζιλ Μπάιντεν με μαύρο καλσόν με μοτίβο, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ ως «διχτυωτό». Η εμφάνιση αυτή είχε σχολιαστεί αρκετά στα social media, με κάποιους χρήστες να επισημαίνουν ότι «δεν ταιριάζει στην ηλικία της».
«Είναι απίστευτο πόσο ασχολούνται μερικοί άνθρωποι με την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν ήταν διχτυωτό το καλσόν. Δεν ήταν δαντελωτό. Είχε ένα πολύ όμορφο μοτίβο», είπε χαρακτηριστικά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε η 70χρονη, για τις δημόσιες εμφανίσεις της της αρέσει να επιλέγει από μια ομάδα σχεδιαστών με διαφορετικό υπόβαθρο και καταγωγή. Ωστόσο βρίσκει κάπως αστείο το γεγονός ότι υπάρχει ένας λογαριασμός στο Instagram που καταγράφει κάθε σύνολο που φοράει. «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά σχόλια για τα ρούχα μου ή για το γεγονός ότι φοράω λαστιχάκι στα μαλλιά. Απλά μου αρέσει να μαζεύω τα μαλλιά μου», σημειώνει η Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ