Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Γιατί ο Κιμ είναι πιο τρελός από τον πατέρα του...

Οι τελευταίες πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας αποτελούν μία πραγματική απειλή έναντι της Δύσης, όπως προειδοποιούν εμπειρογνώμονες σε πυρηνικά θέματα, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη από τον Ψυχρό Πόλεμο.

"Θα μπορούσε το καθεστώς της Βορείου Κορέας να φτιάξει μια πυρηνική βόμβα, ίσως προσπαθεί τώρα να την βελτιώσει, γεγονός που καταδεικνύει την επικινδυνότητα της τρέχουσας κατάστασης" προειδοποιεί Γερμανός ειδικός

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Liberation", επί αρκετούς μήνες, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί να αποκτήσει τον πυραυλική τεχνογνωσία και, πάνω απ΄όλα, την ικανότητα των πυραύλων να βγαίνουν και να ξαναμπαίνουν στην ατμόσφαιρα για να χτυπήσουν το στόχο τους.

Και προσθέτει: «Την περασμένη άνοιξη, οι ειδικοί έσπευσαν να υποστηρίξουν πως, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια για να επιτύχει κάτι τέτοιο.Τώρα όμως εκτιμούν ότι,μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM)».

Ο Κιμ έχει εκτοξεύσει 17 πυραύλους από την αρχή του έτους, όταν ο πατέρας του πραγματοποίησε συνολικά 16 κατά τη διάρκεια της 17χρονης θητείας του ως επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Μόνο το 2016, ο τελευταίος απόγονος της δυναστείας Κιμ πραγματοποίησε 24 εκτοξεύσεις πυραύλων και, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, προχώρησε σε δύο πυρηνικές δοκιμές.
 
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus", η σύγκρουση της Δύσης με τη Βόρειο Κορέα σχετικά με το πυραυλικό της πρόγραμμα κλιμακώνεται επικίνδυνα. Ο γερμανός εμπειρογνώμονας σε πυρηνικά θέματα, Χάιντς Σμίταλ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Bayerische Rundfunk", πως η Δύση επενδύει κάθε χρόνο σε πυρηνικά όπλα και πως αν η Κίνα προωθούσε τα δικά της πυραυλικά σχέδια,αυτό  θα οδηγούσε σ΄έναν άκρως επικίνδυνο κύκλο.

"Μπορούμε να φτάσουμε σ΄ένα επικίνδυνο σημείο καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί- Β. Κορέα,Κίνα, ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Ιαπωνία- κατά συνέπεια η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμη. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ πιο επικίνδυνη ακόμη και από τον Ψυχρό Πόλεμο" τονίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ