Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Eλικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας που μετέφερε οκτώ άτομα eξέπεμψε σήμα κινδύνου. Όταν μπήκε στο FIR Αθηνών σηκώθηκαν δύο ελληνικά F16 για να το συνοδεύσουν. Ενδέχεται να μεταφέρει και έναν πολίτη, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πραξικοπηματίες.

Σε λίγη ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει συνέντευξη Τύπου

Άνοιξαν οι γέφυρες του Βοσπόρου. Συνεχίζεται η παράδοση των πραξικοπηματιών.

Πέντε φορές που η Τουρκία έζησε τις νύχτες των Συνταγματαρχών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως, «εάν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες, θα άλλαζε ακόμη και το καθεστώς».

Το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορες περιοχές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες να παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πως οι εντάσεις στη χώρα αυτή δεν μπορεί να επιλυθούν με τα όπλα.
Ο Τουσκ, μιλώντας σήμερα στη Μογγολία στη διάρκεια περιφερειακής συνόδου κορυφής, δήλωσε επίσης πως οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος θα έχουν κρίσιμη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ