Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Το μεγαλειώδες τηγανητό αβγό

Τρανή απόδειξη ότι στα απλά πράγματα, σημασία έχει η λεπτομέρεια!

Υλικά
  • 1 μεγάλη φέτα χωριάτικο, μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά (αν βρείτε χωριάτικα ακόμη καλύτερα)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Βάζετε το ψωμάκι και το τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές. Για να μην μας «αρπάξει» φροντίζετε να μην παρακάψει το τηγάνι.
Πολύ προσεχτικά, σπάτε τα αβγά στο τηγάνι, αλατίζετε και προσθέτετε το τυρί. Σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τα αβγά μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και να λιώσει το κασέρι. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.

Tips
Στα απλά πράγματα, σημασία έχει η λεπτομέρεια. Ένα καλό, ζυμωτό ψωμί και ένα αληθινό αβγό. Στο τυρί, πάλι, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τρίψετε ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ