Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ασπίδα κατά του καρκίνου στο μαστό η μπύρα

Η μέτρια κατανάλωση μπύρας - ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα - μπορεί να έχει όφελος για την υγεία των γυναικών: συγκεκριμένα σχετίζεται όχι μόνο με καλή καρδιαγγειακή υγεία και χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά τις προστατεύει και από τον καρκίνο του μαστού.

Την ίδια ώρα, νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόι στις ΗΠΑ δείχνει ότι, ο λυκίσκος είναι η "μαγική ουσία" της μπύρας πουενισχύει τα οιστρογόνα στον γυναικείο οργανισμό. Το γεγονός αυτό ότι διευκολύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Αυξάνοντας όμως τα οιστρογόνα, προστατεύεται ο γυναικείος οργανισμός από τον καρκίνο του μαστού.

Τα οφέλη όμως είναι πολλά. Η μπίρα αυξάνει την οστική πυκνότητα και μπορεί να συντελέσει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Science of Food and Agriculture.

Εξάλλου περιέχουν και σίδηρο, σημαντικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής επειδή βοηθά στην «διανομή» οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματος. Μάλιστα, οι μαύρες μπίρες εμπεριέχουν περισσότερο σίδηρο από τις ξανθιές, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας.

Η μπίρα μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και να έχουν περισσότερο όγκο, διότι έχει λιγότερες χημικές ουσίες και περισσότερες πρωτεΐνες σιταριού, από τα σαμπουάν, καθώς επίσης ουδέτερη γεύση και οσμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ