Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Ιράκ για την πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Ιράκ, Dr. Saleem Al-Jubouri, εκφράζοντας τη συμπαράσταση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαγδάτη και σε ολόκληρο τον ιρακινό λαό.

Ο κ. Βούτσης εκφράζει «την έντονη επιθυμία της Βουλής των Ελλήνων για ειρήνη στην περιοχή».

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής έχει ως ακολούθως:

Α.Ε. τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Ιράκ
Dr. Saleem Al-Jubouri

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Επιθυμώ να σας εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια τόσο εμού όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στη Βαγδάτη. Είμαστε συγκλονισμένοι με την απάνθρωπη αυτή τρομοκρατική ενέργεια που συνιστά πλήγμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η πράξη αυτή είναι αποτέλεσμα ακραίας βίας και μίσους.

Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος του Ιρακινού Κοινοβουλίου εκφράζει την έντονη επιθυμία της για ειρήνη στην περιοχή.

Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου.

Νικόλαος Βούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ