Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο Κ.Γκιουλέκας για εκλογικό νόμο και πραξικόπημα Τουρκίας

Για τον εκλογικό νόμο και τα πολιτικά τερτίπια της κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί το ζήτημα αυτό αφενός για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα τραγικά προβλήματα που έχει η ίδια η κυβέρνηση δημιουργήσει και αφετέρου για να εμποδίσει την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία έκανε λόγο ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας,
μιλώντας σήμερα το πρωί, Τρίτη 19 Ιουλίου, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο βουλευτής αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου η κυβέρνηση επί 18 μήνες και την φέρνει τώρα, την εποχή που κόβει το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, την εποχή που οι Έλληνες φορολογούμενοι περιμένουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους δυσβάσταχτους φόρους από τις Εφορίες, που περιμένουν τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ… « Πιστεύει ο κ.Τσίπρας ότι οι Έλληνες δεν νοιάζονται για τα τραγικά αδιέξοδα και τις συνέπειες της πολιτικής του και ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο εκλογικός νόμος;».
Αντίστοιχα επιχειρήματα χρησιμοποίησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μιλώντας λίγο αργότερα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 1», ενώ έγινε μεγάλη συζήτηση και για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γειτονική Τουρκία και τις εξελίξεις που ακολουθούν. Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας είπε χαρακτηριστικά, για τους 8 Τούρκους, που κατέφυγαν στην χώρα μας και περιμένουν να δικαστούν, ότι «το ζήτημα έχει σαφέστατα και νομική και πολιτική διάσταση». «Ας μην ξεχνάμε» είπε, « ότι πέρα από την απόφαση του δικαστηρίου η Ελλάδα πρέπει να προσμετρήσει ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή τότε τυχόν έκδοση των ανθρώπων αυτών στην Τουρκία σημαίνει παράδοσή τους στον δήμιο τους… Πρέπει όμως να ζυγίσει πολύ καλά και ότι ο χειρισμός αυτού του θέματος θα επηρεάσει βαθύτατα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις». «Γιαυτό», εξήγησε ο βουλευτής, «χρειάζεται να επιδείξει ψυχραιμία, υπευθυνότητα και να κάνει πολύ προσεχτικούς χειρισμούς η κυβέρνηση, ζυγίζοντας καλά όλες τις παραμέτρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ