Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τη ναυτική δύναμη SNMG 2 που θα περιπολεί στο Αιγαίο (φωτό)

Ο κύβος ερρίφθη και το ΝΑΤΟ τελικά εμπλέκεται και αυτό στην προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των προσφυγικών ροών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία που επετεύχθη στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανατολικά των ελληνικών νησιών θα δρα η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου υπό την ονομασία SNMG 2.



Σημειώνεται, ότι τη διοίκηση της δύναμης μέχρι τον Ιούνιο έχει η Γερμανία και ειδικότερα αντιναύαρχος Γιοργκ Κλάιν. Το ΝΑΤΟ, συμφώνησε ο επόμενος διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ να προέλθει από άλλη σύμμαχη χώρα.



Εν τω μεταξύ, απέπλευσαν από τη Σούδα τα 4 πρώτα πλοία της δύναμης για να ξεκινήσουν την επιχείρηση. Από ελληνικής πλευράς θα υποστηρίζουν την επιχείρηση -σταδιακά- 15 - 20 πλοία.


Τα πλοία της SNMG 2

Ναυαρχίδα της δύναμης, είναι το γερμανικό πλοίο ανεφοδιασμού Bonn, το οποίο βρίσκεται σε ενεργή υπηρεσία από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2013.



Παράλληλα, η ραχοκοκαλιά SNMG 2 αποτελείται από:
Την καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton. Ο συγκεκριμένος τύπος αποτελεί την ραχοκοκαλιά του καναδικού ναυτικού, και έχει αρχικά σχεδιαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, σε καταστάσεις ανοιχτής θαλάσσης.
Την τουρκική φρεγάτα TCG Barbaros που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1997.
Την ιταλική φρεγάτα ITS Libeccio που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1983. Το σκάφος αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε ανθρωπιστικές αποστολές, καθώς και σε επιχειρήσεις κατά της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής.
Την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ