Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Samsung: Το smartwatch και οι φλέβες μας

Το ενδιαφέρον με τις πατέντες που καταθέτουν οι κατασκευαστές κατά καιρούς είναι ότι παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην υλοποιηθούν ποτέ, μας δείχνουν τι οραματίζονται για το μέλλον απλών gadgets που έχουμε στα χέρια μας.

Ένα από αυτά είναι τα smartwatches, τα οποία μπορεί να μην έχουν πείσει πολλούς για την χρησιμότητά τους, όμως σύμφωνα με έρευνες, η χρήση τους αναμένεται να έχει ανοδική πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια. Από την άλλη όμως, έχουμε το θέμα της ασφάλειας, το οποίο στα smartphones επιχειρούμε να λύσουμε μέσα απόαισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων σκάνερ ίριδας και αναγνώριση προσώπου.

Για τα wearables η Samsung θέλει τη βοήθεια από τις φλέβες, μέσα από τις οποίες γίνεται η ταυτοποίηση του χρήστη. Το smartwatch αποθηκεύει μια εικόνα την οποία λαμβάνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας υπερύθρων. Η εικόνα αποθηκεύεται στη μνήμη, στη συνέχεια όταν φορεθεί ξανά το smartwatch, με τη βοήθεια αισθητήρων σκανάρει τις φλέβες για να βεβαιωθεί ότι ταιριάζουν με την εικόνα που έχει στη μνήμη.

Επιπλέον, η πατέντα δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να ελέγξει την ταχύτητα των παλμών του κάθε χρήστη, η οποία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η μεγαλύτερη ασφάλεια στα smartwatches, μπορεί να επιτρέψει τη μελλοντική χρήση τους για να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου, του σπιτιού, του δωματίου στο ξενοδοχείο που πήγες διακοπές κ.α, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς κλειδιά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις mobile πληρωμέςαντικαθιστώντας τους κωδικούς και τους αισθητήρες αποτυπωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ