Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στις αιχμές του απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Πόλεμος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει εντός της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αναγγελία των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου, απόφαση που έφερε την παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από τη θέση του προέδρου.

Μετά την επιστολή του απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ με την οποία αφήνει αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την απόφασή του, κάνοντας λόγο για κινήσεις που αντιβαίνουν στο καταστατικό της παράταξης, κύκλοι της Συγγρού "αδειάζουν" τον παραιτηθέντα πρόεδρο, διαμηνύοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της παράταξης μπορεί να συγκαλέσει συνέδριο όποτε θέλει, ενώ η θητεία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ μπορεί να λήξει πριν ή και μετά την τριετία, εφόσον το αποφασίσει ο αρχηγός της ΝΔ. Οι ίδιοι πάντως σχολίαζαν ότι η θητεία του Σάκη Ιωαννίδη ήταν ιδιαίτερα θετική.

Αναλυτικά η απάντηση της Συγγρού στον Σάκη Ιωαννίδη:

Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία. Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή  την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας

Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη Προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωση τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ