Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΥΠΟΙΪΑΣ 2013 (φωτορεπορτάζ)

Οι επτά Ροταριανοί Όμιλοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία για 61η συνεχή χρονιά την εκδήλωση απονομής βραβείων για έργα ευποιϊας, κοινωνικής προσφοράς και αυτοθυσίας.

Για τις αρχές και τους σκοπούς του Ρόταρυ μίλησε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Αστέριος Τούσινας, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον κεντρικό ομιλητή τον ακαδημαϊκό-καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Ζερεφό, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, με θέμα «Η Σύμπτωση της Περιβαλλοντικής με την Οικονομική Κρίση και οι Συνέπειές της στην Περίπτωση της Ελλάδος».

Ακολούθησε η εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Βραβεύσεων κ. Θεόδωρου Ασπασίδη σχετικά με το θεσμό και τους στόχους των βραβεύσεων, η παρουσίαση των βραβευόμενων και η επίδοση των βραβείων.

Οι βραβευθέντες και οι διακρίσεις που τους απονεμήθηκαν είναι:

Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Χρυσό Μετάλλιο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Θεόδωρος Δαρδαβέσης Χρυσό Μετάλλιο για την κοινωνική, επιστημονική, πολιτιστική προσφορά του και τη φιλανθρωπική στήριξη των Ρομά Θεσσαλονίκης δια του «Φάρου του Κόσμου».

Ευαγγελία Πατρίκη Πρόεδρος της αντικαρκινικής εταιρίας Μακεδονίας – Θράκης. Χρυσό Μετάλλιο για τη συμβολή της στην αποπεράτωση και λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης.

Χρήστο Μανέα Χρυσό Μετάλλιο για τη φιλανθρωπική, εθνική και κοινωνική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τις δωρεές του στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» Χρυσό Μετάλλιο για την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά της.

Ιβάν Σαββίδης Χρυσό Μετάλλιο για την προσφορά του στον ελληνισμό και τη συμβολή του στην επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης Χρυσό Μετάλλιο για τους κοινωνικούς, εθνικούς και δημοκρατικούς αγώνες της και την αντικειμενική ενημέρωση της Κοινής γνώμης.

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης Χρυσό Μετάλλιο για το τεράστιο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας από το 1873.

Σαμπιχά Σουλεϊμάν Χρυσό Μετάλλιο για την αντίστασή της στον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων Roma της Θράκης.

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Δημόσιος Έπαινος για συλλογή, διάσωση και παραχώρηση στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης πολύτιμων κειμηλίων και ντοκουμέντων της νεότερης ιστορίας από το 1821 μέχρι σήμερα.

Βασίλειος Νικόλτσιος Δημόσιος Έπαινος για τη συλλογή, διάσωση και παραχώρηση σε μουσεία πολύτιμων κειμηλίων και ντοκουμέντων της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών Αργυρό Μετάλλιο για την συμβολή της στην ουσιαστική, ριζική και ανθρώπινη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης Αργυρό Μετάλλιο για την πολύχρονη δράση της σε διασώσεις, κατασβέσεις πυρκαγιών και βοήθεια αναξιοπαθούντων συνανθρώπων.

Νικόλαος Ρουδομέτωφ Αργυρό Μετάλλιο για τη δημιουργία του Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας.

Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Αργυρό Μετάλλιο για τη διοργάνωση και λειτουργία δύο τραπεζών αίματος στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Σερρών.

Χαράλαμπος Τσίμας Αργυρό Μετάλλιο για την ανακαίνιση και εξοπλισμό δύο θαλάμων χημειοθεραπείας στο ογκολογικό τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Ευγενία Κούκουρα Δημόσιος Έπαινος για την εθνική προσφορά της μέσω των ξεναγήσεων.

Στράτος Ηλιαδέλης Δημόσιος Έπαινος για τον πολιτισμό και την υπερτριακονταετή αρχισυνταξία του περιοδικού «Ελιμειακά».

Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος-Παράρτημα Θεσσσαλονίκης Δημόσιος Έπαινος για την εθελοντική προσφορά της στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Κωνσταντίνος Χιόνης Δημόσιος Έπαινος για το συγγραφικό, ιστορικό, ερευνητικό και πνευματικό του έργο, ιδιαίτερα για την Καβάλα και τη Θάσο.

Ανθυπαστυνόμος Ηλίας Κουτσοθύμιος Δημόσιος Έπαινος για την προσήλωση και ευσυνειδησία στο καθήκον και με κίνδυνο της ζωής του.

Υπαρχιφύλακας Δημήτριος Ποδαράς Δημόσιος Έπαινος για την προσήλωση και ευσυνειδησία στο καθήκον και τη σωτηρία ενός παιδιού από βέβαιο πνιγμό στη θάλασσα.

Μαρία Σακκά-Μπέλλα Αργυρό Μετάλλιο για τη δωρεά της στο Νοσοκομείο Βέροιας για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου με στεφανιογράφο στη μνήμη της κόρης της.

Μετά το πέρας της τελετής απονομής των βραβείων ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η καταπληκτική εμφάνιση της χορωδίας «Αρμονία», που συνόδευσε η ορχήστρα «Έντεχνο», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Νικόλαου Κυριακού.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο ταξίαρχος κ. Ράπτης εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτριος Βάνης ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, ο Διοικητής των Ροταριανών κ. Βασίλειος Μυλωνάς, καθώς και όλοι οι πρώην Διοικητές του Ρόταρι, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγίας Σουμελά κ. Τανιμανίδης, ο Διοικητής της ΝΔΒΕ πλοίαρχος κ. Χρήστος Πουλούδης,

Την Οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο κεντρικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης.


















1 σχόλιο:

  1. ΕΥΓΕ ΚΟΥΤΣΟΘΥΜΙΕ ΗΛΙΑ. ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ. ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ