Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Εισβολή ινδικών στρατευμάτων στο έδαφός της καταγγέλλει η Κίνα

Η Κίνα εξέδωσε έγγραφο διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στο οποίο καταγγέλλει την παράνομη είσοδο Ινδικών συνοριακών στρατευμάτων σε κινεζικό έδαφος, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το έγγραφο τιτλοφορείται: «Τα στοιχεία και η θέση της Κίνας σχετικά με το πέρασμα Ινδικών συνοριακών στρατευμάτων από την Σινοϊνδική συνοριακή γραμμή στον τομέα Σικίμ σε κινεζικό έδαφος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Κενγκ Σουάνγκ δήλωσε πως η Κίνα εξέδωσε το έγγραφο «ώστε να παραθέσει τα στοιχεία και την αλήθεια για την παράνομη είσοδο ινδικών συνοριακών στρατευμάτων στην Διεθνή κοινότητα και να δώσει πλήρη απολογισμό για την θέση της κινεζικής κυβέρνησης».

«Αυτό που έκανε η Ινδία όχι μόνο παραβιάζει βαρύτατα την κινεζική εδαφική ακεραιότητα αλλά αποτελεί και μέγιστο κίνδυνο για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και διεθνή νομιμότητα που δεν θα γίνει αποδεκτή από κανένα ανεξάρτητο κράτος» δήλωσε ο Κένγκ.

Σύμφωνα με το έγγραφο πάνω από 270 Ινδοί συνοριακοί φρουρού πέρασαν τα σύνορα στον τομέα Σικκίμ στη Σινοϊνδική μεθόριο μπαίνοντας σε κινεζικό έδαφος και παρενοχλώντας την κατασκευή δρόμου στην κινεζική πλευρά στην περιοχή Ντονγκ Λανγκ στις 18 Ιουνίου.

Στο τέλος του Ιουλίου υπήρχαν ακόμα πάνω από 40 ινδοί συνοριακοί στρατιώτες και μια μπουλντόζα παράνομα στο κινεζικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ