Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πάρτι στο Twitter με τον χαμηλής νοημοσύνης Μπαλάφα και τις επικές ατάκες του!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… τέσσερις «επικές» ατάκες έχει πει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας το τελευταίο εξάμηνο, αρχής γενομένης από την απορία του «τι είναι ο ΕΦΚΑ».

Ήταν Φεβρουάριος, όταν ο κ. Μπαλάφας βρισκόταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και συζητούσε με τους δημοσιογράφους για το ύψος των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων σε χαμηλόμισθους.

Κάποια στιγμή ένας εκ των δημοσιογράφων έδωσε στον υπουργό ένα χαρτί από τον ΕΦΚΑ, με στόχο προφανώς να του δείξει το ύψος των επιβαρύνσεων.

«Κύριε υπουργέ, πάρτε αυτό εδώ. Είναι από τον ΕΦΚΑ…» του είπε ό δημοσιογράφος. «Τι είναι; ΕΝΦΙΑ;», ρώτησε αιφνιδιασμένος ο κ. Μπαλάφας. «ΕΦΚΑ, αφήστε τον ΕΝΦΙΑ», απάντησαν οι δύο δημοσιογράφοι. «Τι είναι αυτό;» ακούστηκε τότε να ρωτά ο υφυπουργός!
«Εγώ είμαι του γιαπιού. Τι είμαι καμιά λουλού;»
Το παζλ δηλώσεών του, ωστόσο, συνέχισε να συμπληρώνεται. Με το κορυφαίο που είπε τον περασμένο Μάιο: «Λες να είμαι καμία λουλού που ο πατέρας μου και η μάνα μου με έκαναν πολιτικό. Σκοτώθηκαν για να σπουδάσω. Ξέρω την πιάτσα, του γιαπιού είμαι εγώ. Καμία ωραιοποίηση, καμία καταστροφολογία, υπάρχει σχέδιο να βγούμε από την κρίση» είχε πει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας τότε, επίσης, στον ΣΚΑΪ.
Η σφαίρα στο Μενίδι ήταν «μια στραβή»
Καθόλου αστεία, και χωρίς ίχνος χιούμορ ήταν η δήλωσή του πριν ένα μήνα ότι ο θάνατος του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι ήταν «μία στραβή».
Ο κ. Μπαλάφας στην προσπάθειά του να καλύψει την ανεπάρκεια της αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή, χαρακτήρισε «μια στραβή» τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.
«Δεν είμαι ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, νομίζω όμως ότι τα τελευταία χρόνια και από τα στοιχεία τα οποία επανειλημμένα με διάφορες αφορμές έχει παρουσιάσει στη Βουλή ο κ.Τόσκας δείχνει όχι μία έξαρση της εγκληματικότητας και μια αντιμετώπιση της παραβατικότητας-εγκληματικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο» ήταν κατά λέξη οι δηλώσεις του Γιάννη Μπαλάφα. «Αυτό δεν αναιρεί ή δεν μπορεί να εμποδίσει ή δεν αποκλείει το γεγονός να έχουμε μία ας το πούμε λαϊκά μια στραβή σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι» ήταν αυτό που είχε να πει ο κ. Μπαλάφας. 
«Είμαστε ευεργέτες»
Τελευταίο «μαργαριτάρι» από τον υπουργό, η σημερινή δήλωσή του ότι «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μάς θεωρούν ευεργέτες» και ότι τον σταμάτησε ένας οδηγός με μηχανάκι στη συμβολή Πανεπιστημίου και Αμερικής για να του πει ότι η κυβέρνηση τους ευεργέτησε με την μείωση των εισφορών.
Πάρτι στο twitter
Οι... δαιμόνιοι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη την πρωινή δήλωση του Γ. Μπαλάφα ότι τον σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο για να του πει ο αναβάτης ότι ο κόσμος θεωρεί την κυβέρνηση ευεργέτες!
«Με σταματάει ένα μηχανάκι στο δρόμο, είναι γεγονός, σας διαβεβαιώ, του ανοίγω το αυτοκίνητο και μου λέει σας θεωρούν ευεργέτες. Σάς λέω γεγονότα», δεν σας λέω ότι πανηγυρίζουμε, αλλά ο κόσμος του ΕΒΕ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) θεωρεί πολύ θετικό μέτρο τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυτές τις συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η παραπάνω δήλωση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με πολλούς να γράφουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Τύφλα να’ χει ο Μπενάκης».
Μερικά χαρακτηριστικά Tweets
  • Με σταματούν στο δρόμο έμποροι και επαγγελματίες και μου λένε πως θέλουν να ευεργετήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μπαλάφα
  • ρε #Μπαλαφα τι πίνεις? Κοίτα να δεις που αυτός κάνει παρέα με το Γιώργο, που τον σταματούσαν να του δώσουν το μισθό τους!
  • Κάποιος το έσκασε από το ψυχιατρείο με... μηχανάκι. Το Μαξίμου αρνείται ότι ήταν ο ίδιος που σταμάτησε στον δρόμο τον Μπαλάφα.
  • Τον Μπαλάφα τον σταμάτησε στον δρόμο ένας λέει με το μηχανάκι και του είπε είσαστε ευεργέτες! -Γερμανός θα ήταν ο οδηγός δεν εξηγείται!
  • Τυφλά να χουν ο Μπενάκης κι ο Βαρβακης, σύντροφε Μπαλαφα που το είδες κι... εθνικός ευεργέτης!Γίδια με καρέκλα
  • Δηλώσεις Μπαλάφα εξερχόμενος απ το κουτούκι του Νίκου Βούτση.
  • Με σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο και μου έδωσε μια παραγγελία που ήταν για άλλον #Μπαλαφας
  • Μπαλαφας: Με σταμάτησε ποδήλατο. Μας θεωρούν ευεργέτες που γλίτωσαν τον ΕΝΦΙΑ
  • «Λιμάνι Ξηράς» ο #tsipras «ευεργέτες» ο Μπαλάφας… σφίξαν οι ζέστες και οι ομιλίες αγγίζουν επίπεδο Δελφινάριου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ