Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

2ο "Olympic Summer Camp"

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφερε δροσερές εκπλήξεις! Η λήξη του σχολικού έτους σηματοδότησε την έναρξη του 2ου Olympic Summer Camp που κατενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους! Το Ολυμπιακό μας Μουσείο με καλοκαιρινή διάθεση διοργάνωσε δύο απίστευτα κεφάτες εβδομάδες, γεμάτες αθλήματα, παιχνίδια, μαγειρική, φαντασία, μυστήριο αλλά και πολλές εκπλήξεις! Σε ένα θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βιωματικού χαρακτήρα...μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στόχος… να γίνουμε όλοι μαζί μια… "Ολυμπιακή Ομάδα" και να διασκεδάσουμε κάθε στιγμή!

Στο 1ο Summer Camp η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Έτσι λοιπόν, συνεχίσαμε ακόμα πιο δυναμικά, για δεύτερη συνεχή χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες διεξήχθησαν στους πλέον κατάλληλους από άποψη υποδομής αλλά και αισθητικής χώρους του Ολυμπιακού μας Μουσείου, από τους πιο εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τα παιδιά διασκέδασαν, αθλήθηκαν, έπαιξαν θέατρο, δημιούργησαν μόδα, μαγείρεψαν και κατασκεύασαν "Ολυμπιακά"… ενώ, στις 23 Ιουνίου-Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, οργάνωσαν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες!..... γιορτάζοντας την επετειακή - για την Ολυμπιακή μας οικογένεια - ημέρα, με την καινοτόμο εκπαιδευτική δράση ''Kid Olympics'', που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά το Ολυμπιακό μας Μουσείο.

Με γνώμονα τον πειραματισμό και την ανακάλυψη, την ομαδικότητα και την άθληση, η βιωματική γνώση πραγματώθηκε μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών σε διαδραστικά μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και αθλητικές εκπαιδευτικού χαρακτήρα δράσεις.

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, καθώς και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες που με εθελοντισμό, μεράκι και ζέση, υποστήριξαν αυτή την εκπαιδευτική και παράλληλα δράση κοινωνικής ευθύνης, καθώς μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών συμμετείχαν δωρεάν, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου με το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης ''Η Μέλισσα'' και με τον Σύλλογο ''Το Χαμόγελο του Παιδιού''.

 
                                                                            
      
                                              
                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ