Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η McLaren νικήτρια στις 12 ώρες του Bathurst (+video)

Φοβερός ήταν ο αγώνας των 12 ωρών στο Bathurst, στην πίστα Mount Panorama στην Αυστραλία. Ο λόγος για μία από τις πλέον απαιτητικές και δύσκολες πίστες του πλανήτη και τον πλέον σημαντικό αγώνα που διοργανώνεται στη χώρα των Κανγκουρό και των Κοάλα.

Εκεί η πρώτη θέση άλλαξε χέρια 29 φορές - αριθμός ρεκόρ για τον αγώνα - για να καταλήξει τελικά στην #59 McLaren 650S της ομάδας Tekno Autosports. Την εν λόγω McLaren μοιράζονταν οι Van Gisbergen, Parente και Webb οι οποίοι είχαν δείξει τις προθέσεις τους από τις κατατακτήριες δοκιμές παίρνοντας την pole position.

Έτσι ξεκίνησαν τον αγώνα στρίβοντας στην κορυφή την πρώτη αριστερή στροφή και έχοντας εξαιρετική στρατηγική αλλά και φοβερό γυρολόγιο - ήταν οι μοναδικοί που έσπασαν το φράγμα των 2:02min με 2:01.567min - δημιούργησαν σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους. Μία διαφορά που χρειάστηκε καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ στη θέση του οδηγού βρίσκονταν ο Parente η McLaren 650S έχασε σχεδόν 45sec όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά της.

Στη 2η θέση και μόλις 1.276sec πίσω από την #59 McLaren τερμάτισε το #1 Nissan GT-R Nismo της εργοστασιακής ομάδας της Nissan που οδηγούσαν οι Kelly, Chiyo και Strauss. Η ομάδα μετά τον περυσινό της θρίαμβο προσπάθησε να διατηρήσει τα σκήπτρα αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε η #10 Bentley Continental GT3 της ομάδας Bentley Team M Sport που οδήγησαν οι Kane, Smith και Bell.

Ο 12ωρος αγώνας στο Bathurst ξεκίνησε και φέτος με τους προβολείς των αυτοκινήτων ανοιχτούς λίγα λεπτά πριν την χαραυγή. Τον αγώνα ξεκίνησαν 36 ομάδες και ολοκλήρωσαν οι 21 με τη νικήτρια ομάδα να συμπληρώνει 297 γύρους.

Όσοι δεν τον παρακολουθήσατε LIVE μέσα από το High Octane μπορείτε να δείτε τα highlights του αγώνα στο βίντεο που σας παραθέτουμε.



Περισσότερα στο highoctane.gr που μας το κοινοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ