Επίδομα ανεργίας με μπόνους θα λαμβάνουν από φέτος όσοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας με υψηλές αποδοχές. Η νέα αρχιτεκτονική του επιδόματος θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 15.000 ανέργους στα τέλη του πρώτου τριμήνου του έτους.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης, όπως περιγράφει η Νίκη Κεραμέως με βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στόχος η τόνωση της απασχόλησης
Στόχος πρώτος η τόνωση της απασχόλησης από το 18% ανεργία φτάσαμε στο 9% συνεχίζουμε να ενισχύουμε την απασχόληση σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ με στοχευμένες δράσεις δημιουργούμε και άλλες ευκαιρίες για ένταξη στην αγορά εργασίας ιδιαίτερα για νέους γυναίκες άτομα με αναπηρία, δήλωσε η υπουργός.
Ως κίνητρο για πιο γρήγορη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας αναμένεται να αποτελέσει το νέο μοντέλο επιδότησης ανεργίας που αναμένεται να «τρέξει» πιλοτικά από τον Μάρτιο του 2025 έως τον Σεπτέμβριο του 2026 για 15 χιλιάδες νέους ανέργους.
Το επίδομα θα είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινάει από πιο ψηλά και θα χαμηλώνει κατά την διάρκεια της επιδότησης, αναφέρει ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Το σταθερό τμήμα του επιδόματος θα ανέρχεται για τους πρώτους 3 μήνες ανεργίας στα 648,73 ευρώ, ωστόσο η προσαύξηση με βάση την προϋπηρεσία και τον μέσο όρο των αποδοχών θα μπορεί να δώσει ανώτατο όριο επιδόματος 1297,45 ευρώ (ανώτατο όριο) για το πρώτο έτος ανεργίας. Κερδισμένοι όσοι έχουν από 4 έως 20 έτη προϋπηρεσίας και υψηλό μέσο όρο αποδοχών.
Πιο «σφιχτές» οι προϋποθέσεις
Παράλληλα πιο «σφιχτές» γίνονται οι προϋποθέσεις για την λήψη του επιδόματος: Θα απαιτούνται 175 ημέρες ασφάλισης στους 14 μήνες πριν από την λύση της εργασιακής σχέσης, αντί 125 ημερών σήμερα.
Κάτω από 455 χιλιάδες (454.695) είναι πλέον ο αριθμός των ανέργων στην χώρα μας καθώς σταθερή είναι η πορεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας. Το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 9,6% τον περασμένο Νοέμβριο από 9,8 τον Οκτώβριο και 10,8% τον Νοέμβριο του 23. (πηγή ΕΛΣΤΑΤ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ