Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Το πρώτο βίντεο ανάκρισης από τους IDF αιχμαλώτου της Χεζμπολάχ: Όλοι το έβαλαν στα πόδια μετά τη δολοφονία Νασράλα


Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις την ανάκριση μέλους της Χεζμπολάχ που συνελήφθη από την ειδική ομάδα 504 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των IDF στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς ο μαχητής της Χεζμπολάχ είπε ότι «όλοι το έβαλαν στα πόδια μετά τη δολοφονία Νασράλα. Δεν είδα ποτέ ξανά κάποιον από αυτούς».

Ο Γουάντα Καμάλ Γιουνίς εντοπίστηκε από την ομάδα 504 που είναι γνωστή ως «η Μοσάντ των IDF», σε τούνελ της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Βάσει της μετάφρασης του βίντεο, ο Γιουνίς εμφανίζεται να λέει ότι οι τέσσερις ανώτεροι διοικητές της περιοχής στην οποία εντοπίστηκε, «έφυγαν όλοι» μετά τη δολοφονία Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος εμφανίστηκε επικριτικός και για την ειδική ομάδα Radwan της Χεζμπολάχ για την οποία ακούγεται να λέει ότι «δεν έχουν θρησκευτικές αρχές, είναι άνθρωποι χωρίς θρησκεία, εντάχθηκαν στην Χεζμπολάχ για να πληρωθούν και έφυγαν γιατί φοβούνται τις ισραηλινές δυνάμεις».


Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τη σιιτική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον στρατό, εντοπίστηκε μια υπόγεια σήραγγα σε ένα κτίριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Οι δυνάμεις του περικύκλωσαν το κτίριο, όπου «κρύβονταν τρεις τρομοκράτες της Δύναμης Ραντουάν», των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ, έχοντας μαζί τους πολλά όπλα.

Οι τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ