Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Νέα στοιχεία για την Καθολική Εκκλησία Ελλάδας – Ροές χρήματος μεταξύ επιχειρηματία και στελέχους της Επισκοπής Σύρου μέσω τζόγου


Ένας 60χρονος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας ως μέτοχος ή διαχειριστής καταστημάτων διασκέδασης, φαίνεται να εμπλέκεται στο οικονομικό σκάνδαλο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με τα εμβάσματα ύψους 3.000.000 ευρώ.

Ο Μεσολογγίτης επιχειρηματίας είχε, όπως μεταδίδει το pelop.gr, ιδιότυπη σχέση «χρηματοδότησης», με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Επισκοπής Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος. Ως αποτέλεσμα, κατέληγαν απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό, σε τακτική βάση, ποσά, από 10.000 έως 20.000 €.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η καταβολή των χρημάτων γινόταν κατ΄εντολή του καθολικού κληρικού, με τον 60χρονο να του ασκεί πίεση κατά την επικοινωνία, που είχαν σε καθημερινή βάση. Άγνωστο ωστόσο, παραμένει γιατί ενέδιδε στις πιέσεις του!

Οι καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών απευθείας από την Σύρο, γίνονταν και σε λογαριασμό πατρινού επιχειρηματία, για την κάλυψη χρεών του αιτωλοακαρνάνας «λάτρη» του τζόγου. Υπήρξε, δε, περίπτωση όπου σε μια ημέρα στοιχημάτισε 10.000€ σε συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι.

Άμα τη εμφανίσει του στην Πάτρα, όπου και διέμενε τα τελευταία 2 χρόνια τράβηξε την «προσοχή». «Ήταν γαλαντόμος, κέρναγε κόσμο σε νυχτερινά μαγαζιά κλπ» λένε οι πληροφορίες, προσθέτοντας πως η παρουσία του «ενόχλησε» τοπικούς επιχειρηματίες, καθώς «ανέβασε το κασέ των υπαλλήλων του στα 100 με 150€, όταν οι μισθοί στο χώρο είναι μεταξύ 50 με 80€ τη βραδιά».

Πάνντως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καταδικασθεί και εκτίσει στο παρελθόν, ποινή φυλάκισης για εκβίαση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος κληρικών διαφόρων βαθμίδων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προ δεκαετίας κατάφερε ν’ αποσπάσει περίπου 90.000€, με το πρόσχημα της αποδέσμευσης οικοπέδων αξίας 1.000.000 ευρώ ιδιοκτησίας του, λόγω τραπεζικών δανείων, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρούσε στην Εκκλησία. Θύματά του, κληρικοί διαφόρων βαθμίδων σε Ναυπακτία, Ευρυτανία, Μαγνησία και σε νησί του Αιγαίου. Σε δυο περιπτώσεις φέρεται να έλαβε συνολικά 60.000€.

Επιπλέον, επικαλείτο χρέη προς τοκογλύφους, που απειλούσαν τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας της μητέρας του.

Η πολυετής δράση του έλαβε τέλος με την πρωτόδικη καταδίκη του το 2009, όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπ΄όπου αφέθηκε ελεύθερος 1 χρόνο μετά. Το 2013, σε β’ βαθμό εν τη απουσία του, επιδικάστηκε εγγύηση 10.000€, την οποία δεν κατέβαλλε. Μετά την έκδοση εντάλματος συνελήφθη και φυλακίστηκε, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ