Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Διακόπηκαν τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Καποδίστριας»


Διακόπηκαν τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, με τίτλο «Καποδίστριας».

Η παραγωγή της ταινίας που αφηγείται τη ζωή του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ιωάννη Καποδίστρια, ξεκίνησε, αλλά αναγκάστηκε να διακοπεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε στην εφημερίδα On Time ότι η ταινία με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχει ήδη γυριστεί σε τοποθεσίες όπως η Αθήνα, το Ναύπλιο, η Κέρκυρα και διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Στο καστ συμμετέχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Αντώνης Μυριαγκός. Μεταξύ των ηθοποιών που συμμετέχουν είναι οι Μάξιμος Μουμούρης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τάσος Χαλκιάς, Μαίρη Βιδάλη, Πάνος Σκουρολιάκος και άλλοι.

Ο Σμαραγδής εξήγησε ότι η διακοπή οφείλεται στην καθυστέρηση αναμενόμενων πόρων. Η παραγωγή στηρίχθηκε αρχικά από τον Ευάγγελο Στασινόπουλο και το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ, αλλά τώρα αναζητείται επιπλέον χρηματοδότηση. Εάν εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κεφάλαια, τα γυρίσματα θα επανεκκινήσουν τον Μάρτιο, με προγραμματισμένη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το επόμενο έτος.

Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε για την διακοπή των γυρισμάτων: «Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου που λέει και ο λαός μας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ξεκίνησαν τα γυρίσματα τον περασμένο Νοέμβριο. Περιμέναμε, ωστόσο, από κάποιες μεριές χρήματα, τα οποία δεν ήρθαν και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια παύση, μέχρι να βρούμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Στασινόπουλο για τη στήριξή του και ενημέρωσε πως όταν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο, η παραγωγή θα συνεχιστεί.

«Τα γυρίσματα στην πρώτη φάση τα οφείλω στον κ. Ευάγγελο Στασινόπουλο και στον κ. Μάνο Δημητρακόπουλο του ιδρύματος ΚΙΚΠΕ. Ένα συγγνώμη στον κ. Στασινόπουλο, ο οποίος με βοήθησε όσο κανένας άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα οικονομικό κενό. Αν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουμε τα γυρίσματα τον Μάρτιο. Και του χρόνου τέτοιο καιρό θα κάνουμε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ