Την ώρα που τα έξοδα της καθημερινότητας τρέχουν, εμείς δεν αμειβόμαστε με όσα χρήματα αξίζουμε. Αποτέλεσμα; Να πρέπει να μετράμε τι θα κάνουμε και τι όχι. Μέχρι να αυξηθεί το εισόδημά μας, μπορούμε να το «αυξήσουμε» μόνοι μας, μειώνοντας τα έξοδα μας.
Πλούσιοι δεν θα γίνουμε, αλλά ενδεχομένως να έχουμε μια μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Ακολουθούν πέντε τρόποι οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν από σήμερα κιόλας. Και θα δείτε αποτέλεσμα.
1. Ελέγχετε και παρακολουθείτε τα κόστη σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εντοπίσετε τι πληρώνετε και πόσο σας κοστίζει. Καταγράψτε αναλυτικά. Τα πάντα. Είναι βαρετό αλλά θα σας βοηθήσει!
2. Κάντε πάντα έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε κάτι. Θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια, ακόμη κι αν δεν είστε επιχειρηματίες, να κάνετε μια αναλυτική έρευνα αγοράς. Πριν δώσετε το τελικό «ok», οπότε πρέπει να έχετε τα σωστά δεδομένα για να αποφασίσετε.
3. Ξεχωρίστε την ανάγκη από την επιθυμία. Το να αγοράσεις παπούτσια είναι ανάγκη. Το να αγοράσεις το πιο ακριβό ζευγάρι της αγαπημένης σας μάρκας, είναι επιθυμία. Το να φας είναι ανάγκη. Το να φας σούσι είναι επιθυμία.
4. Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, να πηγαίνετε με λίστα. Και να την τηρείτε απαράβατα. Θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα – και θυμηθείτε τον παραπάνω κανόνα: άλλο ανάγκη, άλλο επιθυμία.
5. Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία για να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους σας, δίχως να φουσκώνετε το πρόγραμμα δεδομένων του κινητού σας. Μιλήστε μέσω των εφαρμογών Viber ή WhatsApp. Στείλτε από εκεί μηνύματα. Έτσι θα μπορέσετε να μειώσετε το πάγιό σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ