Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη του Γάλλου Γενικού Προξένου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε, ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Ζαν-Λικ Λαβό (Jean-Luc Lavaud), στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, συνοδευόμενος από στελέχη του Προξενείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γαλλικού Γενικού Προξενείου, σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το οποίο διευθύνει ο κ. Λαβό, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Επιπλέον, εξετάστηκαν ζητήματα συνεργασιών μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ERASMUS, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γαλλικά πανεπιστήμια.

Τον Γάλλο Γενικό Πρόξενο συνόδευε η Υπεύθυνη Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής Συνεργασίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Ελεονώρα Σιραμπιάν (Eléonore Sirabyan) και η Γραμματέας του Γενικού Προξενείου Μαρί-Λουί Φεϊνερόλ (Marie-Louis Feynerol), ενώ στην συνάντηση παρέστη από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαριέτ Βαϊνά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ