Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται ανακοίνωση για εξωγήινη ζωή «σε μερικές εβδομάδες» - «Τους βρήκαμε» λέει καθηγητής


Ο καθηγητής Simon Holland, ο οποίος έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για έργα που χρηματοδοτούνται από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που εντοπίζει απειλητικούς για τη Γη αστεροειδείς, ανέφερε στην Mirror πως σύντομα θα ανακοινωθεί η ύπαρξη... εξωγήινων!

«Βρήκαμε μια μη ανθρώπινη εξωγήινη νοημοσύνη στον γαλαξία μας και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν». Ο Holland εξηγεί ότι του δόθηκαν πληροφορίες από μια επαφή στο Breakthrough Listen του Mark Zuckerbeg, μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην εύρεση στοιχείων πολιτισμών πέρα ​​από τη Γη.

Και τα νέα μπορεί να έρθουν μέσα στον επόμενο μήνα για να συμπέσουν με τις αμερικανικές εκλογές, πιστεύει. Ισχυρίζεται ότι οι αστρονόμοι στο πλαίσιο του έργου που βασίζεται στην Οξφόρδη έχουν εντοπίσει σαφείς ενδείξεις μεταδόσεων από άλλο κόσμο.

«Βρήκαν τα στοιχεία μιας μη ανθρώπινης τεχνολογικής υπογραφής πριν από μερικά χρόνια, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία», λέει ο Simon. Τέτοιοι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί απαιτούν εξαιρετικά στοιχεία και η ομάδα - που χρηματοδοτείται από τους δισεκατομμυριούχους Mark Zuckerberg και Yuri Milner - αγωνίζεται να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει την ανακάλυψή τους που θα αλλάξει την ανθρώπινη Ιστορία.

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη ομάδα αστρονόμων που έχει παρόμοια στοιχεία στη διάθεσή της και απειλεί να προλάβει την ομάδα του Simon: «Αυτά είναι έκτακτα νέα, από χθες, αλλά οι Κινέζοι μπορεί να το ανακοινώσουν πρώτοι, με το πρόγραμμα FAST [Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαφράγματος Πεντακοσίων μέτρων]. Είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο μετά το Arecibo».


Οι συντεταγμένες του αντικειμένου στόχου, το οποίο είναι γνωστό ως BLC-1, υποτίθεται ότι είναι γνωστές στους Κινέζους και οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για να γίνουν οι πρώτες που θα κάνουν την τεράστιας κύρους ανακοίνωση.

Πέντε πιθανοί υποψήφιοι υπογραφής τεχνολογίας εντοπίστηκαν από την επανεξέταση του προγράμματος προφύλαξης οθόνης "Seti at Home" του SETI, το οποίο χρησιμοποίησε τους συνδυασμένους πόρους των υπολογιστών του κόσμου για να «κοσκινίσει» τις μάζες δεδομένων που παράγονται από ραδιοτηλεσκόπια. Το BLC-1, λέει ο Simon, θεωρείται μακράν το πιο πολλά υποσχόμενο.

Όποια και αν είναι η πηγή των σημάτων του BLC-1, τονίζει ο Simon, δεν μοιάζει με κανένα γνωστό φυσικό φαινόμενο. «Είναι μια ενιαία σημειακή πηγή», λέει, και δεν είναι μόνο θόρυβος.

«Το σήμα, αντί να είναι ο γιγαντιαίος βόμβος όλων των πραγμάτων στο σύμπαν που ακούμε μέσα από όλα τα ραδιοτηλεσκόπια, ήταν ένα στενό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα», τόνισε.

Οι αστρονόμοι έχουν ενθουσιαστεί με πιθανές «εξωγήινες» εκπομπές στο παρελθόν - όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα πάλσαρ καταλογίστηκαν ως αντικείμενα «LGM» ή «μικροί πράσινοι άντρες». Και το «Wow!» του 1977!

Το σήμα δεν έχει εντοπιστεί ποτέ οριστικά. Αλλά, πιστεύει ο Simon, αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι το πραγματικό.

Οι επιστήμονες, όπως είναι κατανοητό, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί πριν κάνουν την ανακοίνωση, αλλά ο Simon πιστεύει ότι θα μπορούσε να προέλθει – είτε από το Breakthrough Listen στην Οξφόρδη είτε από την κινεζική ομάδα – ανά πάσα στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου.

«Θα ήταν υπέροχο αν συνέπιπτε με τις αμερικανικές εκλογές», αστειεύτηκε.


*Με πληροφορίες από την Mirror


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ