Με ρίγανη και τοματάκια:
Υλικά
- 1 συσκευασία πένες, βρασμένες και στραγγισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γλ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ντοματοπολτός
- 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
- 1 ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
- 1 ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προαιρετικά) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ