Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο Γιάννης Τσορτέκης είναι ο Στράτος Διονυσίου – Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση


Ο Γιάννης Τσορτέκης αναμετράται με έναν μύθο, τον Στράτο Διονυσίου. Ο καταξιωμένος ηθοποιός τη φετινή θεατρική σεζόν, πρόκειται να ενσαρκώνει τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή σε έναν από τους πιο σημαντικούς και απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του, στην παράσταση «Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου».

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιερωμα στη μυθιστορηματική ζωή του σπουδαίου Στράτου Διονυσίου που έχει σφραγίσει την ελληνική μουσική με τα τραγούδια του και την φωνή του, που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο Θέατρο Παλλάς.

Τη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του Διονυσίου αναλαμβάνει να παρουσιάσει ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωγίου, σε ένα έργο κατάδυση στις κυριότερες στιγμές της τραγουδιστικής και κοσμικής του ζωής. Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά επί σκηνής τα ωραιότερα λαϊκά του τραγούδια, εμβληματικά ζεμπέκικα, κομμάτια που γέμιζαν ασφυκτικά τα κέντρα, όπου και εάν εμφανιζόταν.

Στη σκηνή του Παλλάς, τραγουδούν εναλλάξ live, τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής. Σολίστ στο μπουζούκι της ζωντανής ορχήστρας ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Η δραματουργική επεξεργασία του κειμένου ανήκει στον Κωνσταντίνο Σαμαρά, τα σκηνικά στον Γιώργο Γαβαλά και τα κοστούμια στην Αλεξία Θεοδωράκη.

Ο βασικός πρωταγωνιστικός ρόλος ενσάρκωσης του αείμνηστου τραγουδιστή αφήνεται στο ταλέντο του Γιάννη Τσορτέκη. Κοντά του – ήρωες της ζωής του Στράτου, η Μαρία Κεχαγιόγλου, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και ένας θίασος αποτελούμενος από 15 ηθοποιούς.

Δείτε τον Γιάννη Τσορτέκη ως Στράτο Διονυσίου


Πρεμιέρα: Από τις 12 Μαρτίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ