Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Το μυστήριο με τον πατέρα με τα τρία παιδιά του που αγνοούνται και εικάζεται ότι ζουν στην άγρια φύση – Το βίντεο που δίνει ελπίδες


Ένα θολό βίντεο που τραβήχτηκε στην άγρια δυτική ακτή της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί την πρώτη «αξιόπιστη» θεάση ενός πατέρα και των τριών παιδιών του, που εξαφανίστηκαν πριν από χρόνια και πολλοί θεωρούσαν ότι ζούσαν έκτοτε στην άγρια φύση.

Ο Τομ Φίλιπς, μαζί με την κόρη του, Τζέιντα 11 ετών, τον 9χρονο γιο του, Μάβερικ και την 8χρονη κόρη του, Έμπερ, εξαφανίστηκαν από την πόλη Μαροκόπα της Νέας Ζηλανδίας τον Δεκέμβριο του 2021.

Έκτοτε, είχαν αναφερθεί «εκατοντάδες» θεάσεις του Φίλιπς στην αστυνομία, κυρίως ανεπιβεβαίωτες, αλλά καμία που να περιλάμβανε τα παιδιά.

Το τελευταίο βίντεο είναι το πιο αξιόπιστο από όλες τις θεάσεις με τη μητέρα των παιδιών, Κάθριν, να δηλώνει ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη που βλέπει και τα τρία «μωρά» της ζωντανά.

Τα νέα πλάνα που τραβήχτηκαν στις 3 Οκτωβρίου δείχνουν τέσσερις φιγούρες με στολές παραλλαγής και βαριά σακίδια, να περπατούν σε μία γραμμή κατά μήκος λόφων έξω από το πρώην σπίτι τους στο Μαροκόπα, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί.

Σύμφωνα με την Daily Mail το βίντεο, που τραβήχτηκε από κυνηγούς αγριόχοιρων, παραδόθηκε στην αστυνομία, οδηγώντας σε μεγάλη έρευνα σε αγροτικές περιοχές αυτή την εβδομάδα, η οποία δυστυχώς δεν απέφερε κανένα ίχνος της οικογένειας.

Η μητέρα των παιδιών, που επιθυμεί να αναφέρεται μόνο ως Κάθριν, έχει δει το βίντεο.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που είναι όλοι εκεί», δήλωσε στην εφημερίδα New Zealand Herald.

«Είμαι τόσο ανακουφισμένη που βλέπω και τα τρία μωρά μου. Είναι όλα ζωντανά».

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τον επιθεωρητή ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας, Άντριου Σόντερς, να επιβεβαιώνει ότι η θέαση θεωρείται «αξιόπιστη».

«Αν και δεν βρέθηκε τίποτα σημαντικό, οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα», είπε.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί και τα τρία παιδιά, κάτι που αποτελεί θετική εξέλιξη και ξέρουμε ότι αυτό θα καθησυχάσει την ευρύτερη οικογένεια των παιδιών».

Ο πατέρας και τα τρία μικρά παιδιά του εξαφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μαζί με εκατοντάδες εθελοντές και ντόπιους, πέρασαν ημέρες αναζητώντας την οικογένεια, αφού το όχημα του Φίλιπς βρέθηκε κάτω από το όριο της παλίρροιας στην παραλία Kiritehere.


Δεκαοκτώ ημέρες αργότερα επέστρεψαν στο οικογενειακό αγρόκτημα, με συγγενείς να αποκαλύπτουν ότι είχαν περάσει το διάστημα ζώντας σε μια σκηνή σε πυκνό δάσος.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα εξαφανίστηκαν ξανά, με την τελευταία θέαση του πατέρα και των τριών παιδιών να είναι στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Φίλιπς δεν εμφανίστηκε σε δικαστική ακρόαση λίγες εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, για κατηγορία που αφορούσε την άσκοπη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και πόρων, ενώ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Τώρα καταζητείται επίσης για ανάκριση σχετικά με μια φερόμενη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Te Kuiti, κοντά στο Μαροκόπα, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η ένοπλη ληστεία ώθησε την αστυνομία να προειδοποιήσει το κοινό να μην προσεγγίζει τον Φίλιπς.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους προσφέρθηκε αμοιβή 80.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των τριών παιδιών, αλλά αυτή έληξε μετά από οκτώ εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις περισσότερες από 40 θεάσεις που θεωρήθηκαν σημαντικές από τους αστυνομικούς.

Ο επιθεωρητής Σόντερς είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πως είχε βοήθεια κατά τη διάρκεια της φυγής του.

«Η ασυλία από δίωξη θα εξεταστεί για όποιον έχει διαπράξει αδίκημα βοηθώντας τον Τομ Φίλιπς, εάν παρέχει πληροφορίες ή αποδείξεις που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την ασφαλή επιστροφή των παιδιών», είπε τον περασμένο Ιούνιο.

Η Κάθριν προηγουμένως κατηγόρησε τον κ. Φίλιπς ότι θέτει σε κίνδυνο και στερεί τα παιδιά από βασικές ανάγκες.

«Η Έμπερ πάσχει από άσθμα, όπως και εγώ, και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη που δεν μπορεί να παρασχεθεί στην ύπαιθρο», είχε πει.

«Πολλοί λέτε ότι τα παιδιά είναι καλά και ότι φροντίζονται σωστά. Πώς το ξέρετε; Τα έχετε δει; Ή είναι απλώς φήμες της περιοχής. Αυτό που κάνει ο Τόμας δεν είναι σωστό. Δεν είναι σωστό να απομονώνεις και να ελέγχεις. Είναι παραμέληση παιδιών, είναι εγκατάλειψη, είναι κακοποίηση παιδιών. Τα μωρά μου αξίζουν κάτι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ